Două femeie și un bărbat au murit din cauza gripei la Sibiu – Bilanțul a ajuns la 12 decese

La nivelul județului Sibiu au fost înregistrate alte trei cazuri de decese din cauza gripei, conform DSP Sibiu. Bilanțul de la începutul anului se ridică la 12 decese.

Conform datelor centralizate din teritoriu de DSP Sibiu, în săptămâna 16 – 22 ianuarie s-au raportat 137 cazuri de gripă, 60 % dintre îmbolnăviri au fost la copii, la grupul de vârstă 2 – 14 ani, relatează Mediafax.

Au fost înregistrate și trei decese. Dintre acestea două au fost la femei, ambele de 85 de ani, și un bărbat în vârstă de 51 de ani, toți din Sibiu, toți nevaccinați și având cel puțin una sau două afecțiuni asociate.

Au fost înregistrate și 1.933 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 80 % dintre ele apărând la copii cu vârsta între 2 și 14 ani.

De asemeena, au fost și 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectați au fost tinerii, maturii și vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

„Per ansamblu, se remarcă o tendință de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecțiuni, față de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă și pneumonii au fost cu circa 100 mai puține față de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%”, spune Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.