Cod galben de vânt puternic și viscol în zona de munte a Sibiului

Meteorologii au prelungit joi avertizările de viscol și precipitații emise emiercuri. Astfel în Carpații Meridionali este în vgoare o avertizare Cod portocaliu de viscol și precipitații abundente.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de peste 50-70 l/mp. La început vor predomina ploile, iar pe parcursul zilei de vineri, în general la altitudini de peste 1200 m, va ninge și local se va depune strat consistent de zăpadă, relatează Mediafax.

În zona înaltă, la peste 1700 m, vor fi intervale în care va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h) și vizibilitate redusă.

Avertizarea Cod portocaliul este în vigoare de joi de la ora 14.00 până vineri la ora 20.00. Tot de joi de la ora 14.00 până sâmbătă la ora 2.00 este în vigoare și o avertizare Cod galben.

Conform acesteia, în zona montană și local în nordul Olteniei se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Pe parcursul zilei de joi va ploua și doar la altitudini de peste 1700 m se
vor semnala precipitații mixte, iar începând de vineri dimineață, treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane și se va depune strat de zăpadă.

Local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70-90 km/h viscolind și spulberând zăpadă.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.