Peste 150 de apeluri la 112 de Crăciun la Sibiu – Pompierii au intervenit și la trei incendii

În perioada 24-26 decembrie 2022, cei peste 300 de pompieri sibieni s-au aflat în serviciu operativ și au asigurat răspunsul la 168 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑖 𝑠𝑖 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑓𝑖𝑐𝑒. Pompierii militari sibieni au intervenit pentru:

 • limitarea și lichidarea a 3 incendii, toate fiind intervenții de stingere a incendiilor produse la locuințe
 • 4 deblocare de uși pentru a putea acorda asistență medicală persoanelor aflate în nevoie.
 • Misiunea de căutare-salvare desfășurându-se zilnic pe râul Olt.

În data de 26 decembrie în jurul orei 17:00 ISU Sibiu a intervenit de urgență în localitatea Cisnădie pe strada Teilor, cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui imobil. La fața locului a intervenit și SVSU Cisnădie, un echipaj electrica și un echipaj E-on.

La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat în bucătăria imobilului cu degajări mari de fum în întregul apartament. Din apartament au fost evacuată o persoană de sex masculin de 72 de ani, conștientă cu intoxicație de monoxid de carbon, care a fost transportată la CPU Cisnădie. De asemena o femeie care s-a autoevacuat din apartament, de 71 de ani a fost și ea transportată la CPU Cisnădie, având un atac de panică.

Un număr de aproximativ 30 de locatari ai blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

În urma incendiului izbucnit de la un scurtcircuit electric, au ars în totalitate bucătăria și bunurile din interiorul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și au fost afectați de fum pereții întregului apartament, aproximativ 80 mp.

 • Tot în 26 Decembrie în jurul orei 18:30, ISU Sibiu a intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în municipiul Sibiu, pe strada Vasile Milea pentru stingerea unui incendiu.

Forțele operative sosite la fața locului au limitat incendiul care se manifesta generalizat la una dintre camere, astfel incendiul nu s-a extins la întreaga locuință sau la casa învecinată.

În urma incendiului au ars bunurile din camera respectivă, iar pereții casei au fost afectați de fum.

Incendiul a izbucnit din cauza sobei lăsate nesupravegheate, astfel jarul a căzut din sobă pe materiale combustibile. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

 • Aproape de miezul nopții, un apel pe numărul unic de urgență 112 semnala faptul că în localitatea Poplaca a izbucnit un incendiu la o cabană din lemn. Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. De asemenea, au intervenit si membri SVSU Poplaca și un echipaj electrica.

Incendiul ardea mocnit, se manifesta cu degajări de fum din pereții casei. Pompierii au stins focarele de incendiu și eu salvat mai multe bunuri din interiorul camerelor. 6 persoane s-au autoevacuat în siguranță până la sosirea pompierilor.

Incendiul a izbucnit din cauza efectului termic produs la coșul de fum, care era neprotejat termic de materiale combustibile.

În această perioadă echipajele medicale SMURD au asigurat răspunsul la 158 de 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 de natură medicală.

Perioada sărbătorilor de iarnă nu s-a încheiat, iar sezonul rece este în plină desfășurare, astfel pompierii militari sibieni vă reamintesc că este necesar să respectați măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, în orice situație sau împrejurare vă aflați, astfel:

 • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.
 • Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.
 • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
 • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
 • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
 • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi

priză) în acelaşi timp.

 • Interziceţi jocul copiilor cu focul.
 • Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.

În caz de necesitate, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.