CSC Șelimbăr ar putea juca ”acasă” pe stadionul ”Municipal” din Sibiu – Cornel Stănilă: ”Deschidere există”

CS Comunal Șelimbăr a fost nevoită să joace și în afara județului de când a început reconstrucția stadionului propriu. În mare parte a evoluat la Râmnicu Vâlcea, dar este pe cale să revină în Sibiu din 2023, din primăvară, pentru că vrea să evolueze pe Stadionul Municipal Sibiu.

Ar fi un pas înainte pentru CS Comunal Șelimbăr dacă va evolua la Sibiu începând de anul care vine, iar Cornel Stănilă, director general al CS Comunal Șelimbăr, a recunoscut că există discuții cu autoritățile locale, urmând să aibă o întâlnire chiar și cu primarul Astrid Fodor, scrie Liga2.

Din primele dialoguri, posibilitatea ca formația din Șelimbăr să evolueze pe noul Stadion Municipal Sibiu este destul de mare, Stănilă afirmând că prima partidă pe care echipa pe care o conduce o poate disputa acolo fiind penultima rundă a sezonului regular din Liga 2, cu Dinamo, în etapa a 18-a.

”Ne pregătim pentru ce urmează, important e să ajungem să jucăm pe Stadionul Municipal Sibiu din primăvară. Să facem o impresie bună și să ne pregătim pentru sezonul următor. Vom avea o discuție cu doamna primar, au fost discuții și până acum, iar deschidere există. Mai departe, trebuie aprobată de Consiliul Local posibilitatea ca și alte echipe în afară de Hermannstadt să poată să joace pe Municipal. Din punctul meu de vedere, meciul cu Dinamo, de acasă, va fi jucat acolo”, a spus Cornel Stănilă la Metropola TV.

Baza sportivă de la Șelimbăr costă 1.8 milioane de euro

Compania Națională de Investiții a demarat, din vara lui 2020, proiectul de infrastructură de la Șelimbăr. Baza sportivă va avea în curând un teren omologat de UEFA și Federația Română de Fotbal, cu 500 de locuri (care va beneficia de nocturnă) și un teren de dimensiuni mici, care va fi folosit și pentru alte sporturi. Toată investiția se ridică la peste 1.8 milioane de euro.

În cadrul proiectului, intră și o clădire pentru vestiare, zonă administrativă, dar și o parcare. Proiectul a fost prevăzut în dosarul înaintat de România către UEFA, pentru organizarea Campionatului European de fotbal, mutat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Țara noastră și-a luat angajamentul să modernizeze 400 de terenuri la nivel național, iar în proiect a fost inclus și cel de la Șelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.