Francezul de la CSC Șelimbăr s-a îndrăgostit de Sibiu – Jorden Gale: “Oamenii de aici sunt ospitalieri și primitori”

Atacantul lui CSC Șelimbăr, Jordan Gele a vorbit în cadrului unui interviu pentru Libertatea despre mutarea în România.

Jordan Gele este un fotbalist francez care a decis o aventură în România cu scopul declarat de a-și face un nume și să urce în primul eșalon de la noi.

Atacantul de 30 de ani a staționat prea mult în ligile inferioare din Hexagon și din Elveția, până când s-a săturat. Chiar dacă prietenii și familia i-au spus să mai aștepte, să continue în Țara Cantoanelor, acolo unde a jucat în liga a treia în precedentul sezon, Jordan a fost de neînduplecat și a acceptat o experiență în sud-estul Europei.

A lăsat în urmă un peisaj spectaculos, în Rapperswil-Jona, pentru a venit într-o comună, cochetă, de aproximativ 12.000 de suflete, de lângă Sibiu, la CSC 1599 Șelimbăr. Locuiește în Sibiu, meciurile le joacă la Râmnicu Vâlcea, în interviul acordat Libertatea a povestit cum se adaptează la viața de România.

”O surpriză frumoasă. Oameni superbuni, primitori, vorbesc engleză, franceză, un oraș de tip occidental. Nu știu cum sunt alți români în diverse zone ale țării, dar cei de la Sibiu sunt ospitalieri și dispuși să te ajute. Consider că sunt un om norocos și, cu siguranță, voi face o reclamă bună României.” a mărturisit atacantul francez, Jordon Gele.

”Îmi plac Sibiul și Bucureștiul. Noi jucăm meci de meci la Râmnicu Vâlcea, așa că văd frecvent Valea Oltului, îmi dă energie de fiecare dată. Mi se pare că este fix ca-n Elveția, mă refer la peisaj, îmi place enorm. Apoi, uneori, mă mai plimb singur prin Sibiu, pentru a descoperi orașul și a mă încărca cu energie.”

Citeşte întreaga ştire: INTERVIU. Familia i-a spus să nu vină în România, dar un francez s-a mutat totuși aici. De un singur lucru nu s-a atins din vară până acum: de mâncarea de la noi. „Nu am riscat…”

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.