Opt sibieni prinși în flagrant în timp ce furau lemn din Slimnic

Opt tineri din Slimnic au fost prinși la furat de lemn în localitate. Polițiștii au constatat tăierea a 7 arbori din specia molid și a unui arbore din specia carpen.

”La data de 6 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 11,00, polițiștii au surprins 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, toți din Slimnic, în timp ce tăiau ilegal arbori din fondul forestier național de pe raza comunei Slimnic. Polițiștii au constatat tăierea a 7 arbori din specia molid și a unui arbore din specia carpen. Cele 8 persoane sunt cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.” a transmis Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii au confiscat, de asemenea, 3 drujbe care ar fi fost folosite la tăierea arborilor, iar materialul lemnos a fost predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în vederea efectuării măsurătorilor și stabilirii prejudiciului creat.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.