Bărbat din Cisnădie reținut pentru delapidare și fals informatic

În cursul zilei de marți, 13 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza orașului Cisnădie, activitate desfășurată în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals informatic. Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie, a fost reținut.

”În fapt, bărbatul este bănuit că, în perioada aprilie – septembrie 2022, în calitate de contabil a trei societăți comerciale, ar fi întocmit ordine de plată către diverși furnizori în baza facturilor primite de la aceștia, înlocuind contul IBAN al firmelor angajatoare cu contul IBAN al unei firme administrate de el. Prejudiciul creat prin acest mod de operare este estimat la suma de 537.653 de lei.

În urma acțiunii desfășurate în cursul zilei de ieri, mai multe sisteme informatice și documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.” precizează IPJ Sibiu.

Polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Activitățile polițiștilor de investigații economice au fost sprijinite de către polițiștii Serviciului Criminalistic și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.