Bărbat din Bacău, reținut la Sibiu pentru rănirea cu intenție a animalelor

Un bărbat de 45 de ani, din județul Bacău a fost reținut de politiștii sibieni pentru rănirea cu intenție a animalelor.

”La data de 7 septembrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu l-au reținut 24 de ore pe bărbatul care, la data de 5 septembrie a.c., ar fi lovit un câine în extravilanul orașului Cisnădie. 

Reamintim faptul că, la data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 18,00, o persoană a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că un bărbat lovește un câine fără stăpân, pe un câmp din apropierea străzii Petre Antonescu din orașul Cisnădie.

La fața locului s-au deplasat în regim de urgență polițiști de ordine și siguranță publică, precum și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu. Presupusul agresor a fost identificat, este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Bacău. De asemenea, în zonă a fost găsit și câinele, care prezenta leziuni în zona capului și care, ulterior, a fost predat unei clinici veterinare în vederea acordării de îngrijiri medicale.” a transmis Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, în conformitate cu prevederile articolului 25, aliniatul 2, litera d) din Legea nr. 205/2004R.  

La data de 8 septembrie a.c., bărbatul urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.