Scutul Pădurii în acțiune – Amenzi de peste 55.000 de lei la nivelul județului Sibiu

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier alături de lucrătorii Gărzii Forestiere și R.N.P. Romsilva au efectuat ieri mai multe controale pe raza întregului județ, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul silvic și aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 de lei; totodată, au confiscat 125,89 mc de material lemnos.

În cursul zilei de ieri, 70 de polițiști sibieni, inclusiv polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov și Romsilva, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos dar și a legalității transportului materialului lemnos.

Spre exemplu, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei administratorului unui agent economic din Orlat, pentru efectuarea a 3 transporturi fictive de material lemnos. Totodată, polițiștii au confiscat 121,56 mc de lemn rotund, în valoare de 21.684 de lei.

De asemenea, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 21 și 37 de ani, din Apoldu de Sus, care au fost surprinși în flagrant în timp ce transportau cu un atelaj hipo patru arbori din specia gorun, pe care i-ar fi tăiat ilegal pe de fondul forestier național situat în satul Apoldu de Sus. Polițiștii au confiscat materialul lemnos, respectiv 1,104 mc de lemn, precum și obiectele folosite pentru săvârșirea infracțiunii (un atelaj hipo, o drujbă și un topor).

Aceste acțiuni au un caracter permanent și vor continua și în perioada următoare pe raza județului Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.