VIDEO ULBS face un complex sportiv mega modern la Șelimbăr – Investiție de peste 70 de milioane de euro

iony kit 2022

Proiectul destinat șelimbărenilor, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS a fost prezentat de dr. rector Sorin Radu în cadrul conferinței de presă din 29 iulie. Investiția se ridică la suma de 70.516.278,14 euro fără TVA. 

Cu ocazia conferinței de presă dl. rector Sorin RADU a prezentat proiectul de investiții Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS și istoricul acestui demers demarat de ULBS acum mai bine de 10 ani. În luna aprilie 2020, prin Hotărâre de Guvern, terenul pe care se va construi Arena Universitară a fost primit în administrare de ULBS din partea Ministerului Apărării Naționale – AFT Sibiu. În luna septembrie 2020 a fost depusă nota conceptuală a proiectului la Compania Națională de Investiții, iar în noiembrie 2020 proiectul propus de ULBS a fost cuprins în lista sinteză a CNI.

Alte etape importante ale proiectului au vizat: semnarea contractului de prestări servicii de proiectare SF cu firma KAT Concept Design SRL din Constanța (octombrie 2021); în luna februarie 2022 a fost depusă documentația pentru obținerea avizelor de specialitate; până în luna iulie 2022 au fost obținute toate avizele impuse de lege din partea autorităților competente, necesare pentru demararea fazei de întocmire a proiectului tehnic și execuție a lucrării.

Conform studiului de fezabilitate, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS va avea o suprafață construită la sol de 15.396,60 mp (pe un teren în suprafață totală de 31.011 mp), cu un regim de înălțime de S+P+2E. Complexul este un spațiu sportiv multifuncțional cu o capacitate de 5016 de locuri, având ca destinație derularea de activități didactice, sportive, științifice, culturale etc.

Structura proiectată a complexului sportiv acoperă atât spații interioare, cât și exterioare, cu destinație multiplă, astfel:

a. spații interioare

 • parcare cu o capacitate de 502 locuri, din care 31 pentru persoane cu
  dizabilități;
 •  subsol/demisol zonă tehnică (CT, post transformare, 4 depozite ALA pentru 600 de persoane, rezerva intangibila de apa);
 •  1 amfiteatru cu capacitate de 125 locuri;
 •  3 săli de curs cu capacitate de 70 locuri/sală;
 •  6 săli de seminar cu capacitate de 30 locuri/sală;
 •  6 săli de laboratoare cu capacitate de 30 locuri/sală;
 •  1 sală profesorală de 25 locuri – 6 cabinete profesorale de 30 locuri/cabinet;
 •  sală jocuri sportive cu dimensiuni de 45 x 30m;
 •  sală fitness – culturism de 400 mp;
 •  sală gimnastică și de sporturi de kombat de 300 mp;
 •  sală de tenis de masa/ badminton de 400 mp;
 •  sală de antrenament în vederea pregătirii de joc (o întreagă clădire separată de complexul sportiv).
b. spații exterioare
 • 1 teren multifuncțional cu gazon (fotbal) de 90 X 50 m;
 • 2 terenuri de tenis de câmp de 40 X 20 m/ teren;
 • teren multifuncțional pentru baschet și volei de 35 X 20 m;
 • teren de handbal de 45 X 25 m;
 • pistă de atletism de 400 m;
 • la exterior se va prevedea o parcare pentru autovehicule: care de televiziune, zonă mașini ISU, mașini jandarmerie, autocare sportivi.
Menționăm că suprafețele de joc sunt proiectate conform standardelor omologate de federațiile sportive de specialitate.

 

”Am avut astăzi deosebita plăcere să particip alături de dnul rector prof.univ.dr. Sorin Radu, dnul gl.bg.prof.univ.dr.Ing. Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu; dna Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, dna Raluca Turcan, deputat PNL, dna Daniela Cîmpean, președinte al Consiliului Județean Sibiu, dnul prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea la prezentarea proiectului Arena Universitară în urma căruia se va construi în Șelimbăr un centru sportiv cu sală polivalentă și mai multe terenuri de sport, în valoare totală de peste 70 milioane de euro, investiție derulată de către Guvernul României prin Compania Națională de Investiții. În prezent a fost finalizat studiul de fezabilitate urmând a fi supus finanțării. Așa cum am spus deja, îmi doresc ca lucrurile să nu se oprească aici. Un astfel de proiect face parte din strategia de dezvoltare a comunei iar sportul este parte integrantă din educație. Mulțumesc celor prezenți, implicați în acest proiect! #reusimimpreuna” a declarat primarul din Șelimbăr, Marius Grecu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.