Tradiții de Florii – priceasna ”Duminica la Florii”, la Veștem

iony kit 2022

Cu prilejul sărbătorii Floriilor, 35 de bărbați și femei din Veștem, conduși de doamna preoteasă Maria Neghină, au susținut un concert de cântece bisericești la biserica ”Sfânta Paraschiva” din localitate. După oficierea Sfintei Liturghii, fii satului s-au adunat în număr mare pentru a asista la evenimentul care dăinuie de zeci de ani.

Corul Vocal Vestala are o istorie de peste 50 de ani, fiind înființat de doamna Maria Neghină în 1968. Inițial format doar din femei, începând cu 1991, corul Vestala a acceptat și bărbați în componența sa. Iar unul dintre membri este chiar viceprimarul Cornel Oană, care nu a lipsit de la evenimentul de duminică. ”Pentru mine, este o onoare să fiu alături de comunitate, în acest moment în care sărbătorim sfânta sărbătoare a Floriilor. Este, ca în fiecare an, încă un moment în care sunt foarte mândru că sunt veștemean, și că noi, veștemenii păstrăm și ducem mai departe toate tradițiile frumoase ale satului nostru.”, declară viceprimarul Cornel Oană.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.