Taxiul cu Miere, mereu la tine acasă

De la idee şi pasiune, la business, până la brand – Taxiul cu Miere. În câteva cuvinte, acesta ar fi rezumatul acestei afaceri locale cu produse apicole, naturale, bio, care a crescut în timp şi a devenit un reper de gust bun şi calitate pentru consumatorii sibieni care au ales să aibă o alimentaţie sănătoasă.
Afacere construită în timp
Oamenii au folosit dintotdeuna mierea sau produsele din miere. Din cele mai vechi timpuri, aceştia au considerat acest produs, nu doar un preparat dulce, un desert sau un aliment cu care îndulcim diferite băuturi, ci și un remediu împotriva multor afecţiuni. Ulterior, s-a dovedit din punct de vedere medical, că într-adevăr mierea are foarte multe beneficii şi este un adevărat aliat al sănătăţii organismului nostru. Taxiul cu Miere din Sibiu este unul dintre producătorii locali cu produse apicole, o afacere care a început de la zero în urmă cu mai mulţi ani şi care s-a dezvoltat în timp, datorită calităţii preparatelor. La ora actuală este deja un brand local apreciat pe piaţa sibiană. Ştefan Soceanu, omul din spatele brandului, a pătruns în lumea antreprenoriatului din Sibiu, în urmă cu opt ani. Ideea de a porni un business cu miere a venit la sugestia unui prieten care deţinea deja o afacere în domeniul apiculturii. Ştefan este şofer de taxi, job care a şi dat denumirea brandului de azi. ,,Când am pornit afacerea cu stupi, nu ştiam aproape nimic despre această activitate. Am învăţat în timp, în special cu ajutorul prietenului meu, de la care a venit şi ideea. Acum, la aproape 8 ani de când am început, am ajuns la aproape 200 de stupi care sunt amplasaţi în judeţul Vâlcea, locul meu natal”, povesteşte Ştefan Soceanu, despre cum a pornit pe acest drum.
Munca la stupi
În acest tip de business, apicultura pastorală joacă un rol important, ca de altfel şi flora şi anotimpurile. Stupii trebuie transportaţi în perioada caldă a anului dintr-un loc în altul, în funcţie de specificul sortimentului de miere pe care doreşti să îl obţii şi de capacitatea culturii respective. ,,Pentru mierea de rapiţă, ducem stupii la Corabia, în judeţul Olt, pentru cea de salcâm mergem în Dolj, iar Vâlcea şi Giurgiu sunt zonele propice pentru mierea de tei. Acest lucru se întâmplă în fiecare an, mereu căutăm locuri noi în care să mutăm stupii, discutăm cu fermierii, care de cele mai multe ori sunt de acord, deoarece, datorită polenizării, le creşte cu aproximativ 30% producţia la cultura respectivă”, explică Ştefan.
Taxiul cu Miere, marcă înregistrată
Taxiul cu Miere s-a dezvolatat foarte mult în ultimii trei ani, azi fiind marcă înregistrată la OSIM. Cum a reuşit un tânăr care nu cunoştea aproape nimic despre lumea afacerilor, să ajungă la performanţă în antreprenoriat? Prin educaţie continuă despre ceea ce înseamnă stupi, albine şi produse apicole, muncă, răbdare, perseverenţă, investiţie în imaginea brandului şi în calitatea produselor. ,,Diversitatea preparatelor, livrarea gratis a acestora la domiciliul clientului cu taxiul, faptul că am investit în imaginea produselor şi în promovare, a creat acest brand. Mai mult decât atât, îmi place tot ceea ce este nou, inovator şi care ajută, tocmai de aceea, sunt singrul producător local din Sibiu care îşi livrează produsele prin aplicaţiile Glovo şi Tazz”, spune Ştefan.
O altă inovaţie la care a apelat tânărul antreprenor, gândită în special pentru persoanele care nu folosesc internetul sau reţelele sociale, a fost amplasarea unui automat cu miere la intersecţia străzilor Bulevardul Mihai Viteazul cu Nicoale Iorga, una dintre cele mai populate zone ale oraşului. În viitor, şi-a propus să ajungă la cinci astfel de aparate, să dezvolte şi mai mult afacerea, să extindă numărul de stupi, brandul să devină cunoscut în toată ţara şi să crească vânzările şi în partea de online.
O gamă variată de miere
Taxiul cu Miere are un portofoliu de produse mare si variat: miere polifloră, de tei, de rapiţă, de salcâm, dar şi în diverse combinaţii, miere cu aronia sau cătină, miere cremă simplă, miere de salcâm cu nucă, caju, alune de pădure sau goji, miere cremă cu afine, căpşuni sau propolis, diverse sortimente de nectar simplu sau în combinaţii cu fruce şi legume, mixuri apicole, polen şi propolis. Preţurile variză în funcţie de produs, începând de la 20 de lei şi ajungând până la 35 de lei.
Produsele de la Taxiul cu Miere pot fi comandate online sau telefonic, între orele 08-22, pe site-ul propriu, sau pe reţelele sociale Facebook şi Instagram. De asemenea, ele pot fi cumpărate de la Băcănia ,,Vaca Lou” şi magazinul de produse tradiţionale Green Life, ambele din Sibiu sau de la automatul situat pe Bulevardul Mihai Viteazul.