VIDEO A început asfaltarea lotului de autostradă dintre Sibiu şi Boiţa

Pas important pe şantierul celei mai aşteptate autostrăzi din România, Autostrada Sibiu – Piteşti: constructorul PORR a început asfaltările pe lotul dintre Sibiu şi Boiţa, tronsonul cu o lungime de 13 kilometri de pe A1 depăşind stadiul fizic de execuţie de 50%.

Primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti ar urma să fie deschis circulaţiei până la sfârşitul anului viitor, înainte de termenul contractual, aprilie 2023.

Cele mai recente imagini din dronă pe care le-a postat pe YouTube Ioan Adrian Gica surprind lucrările de asfaltare pe un tronson de la kilometrul 9 la kilometrul 0:

Primele teste pentru covoare asfaltice pe lotul Sibiu – Boiţa au început la sfârşitul verii.

Segmentul Sibiu-Boița cu o lungime de 13 kilometri mai cuprinde:

  • încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;
  • 2 noduri rutiere;
  • 2 spații de servicii;
  • 27 de poduri și pasaje;
  • tot atâtea podeţe.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al celei mai aşteptate autostrăzi din România a fost semnat în aprilie 2019 cu antreprenorul Porr din Austria pentru 129 milioane de euro, adică 10 milioane de euro pe kilometru. Lucrările au început în primăvara anului 2020, iar termenul de execuţie este de 3 ani, notează economedia.ro.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti este secţiunea 5 Piteşti – Curtea de Argeş cu o lungime de 30 km, unde antreprenorul Astaldi din Italia a început recent lucrările. Loturile de mijloc, 2, 3 (cele mai dificile) sunt în diferite etape de evaluare sau contestaţii. Pentru Lotul 4 Curtea de Argeş – Tigveni, semnarea contractului cu antreprenorul PORR este aşteptată în scurt timp, după respingerea ultimei contestaţii.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.