Ședință de îndată la Consiliul Județean – Zece proiecte votate de urgență

Consilierii județeni au participat joi la o ședință extraordinară. au fost chemați să voteze 10 proiecte care vizează întreg județul Sibiu. A fost votată începerea procedurii de expropriere a unor terenuri de pe drumul Sibiu- Cisnădie, dar și ghidurile de finanțare pentru agendele culturală, sportivă, de tineret și educațională.

Unul din proiectele cu cel mai mare impact asupra locuitorilor județului este cel care prevede începerea procedurilor de expropriere a unor terenuri aflate pe traseul drumului Sibiu- Cisnădie. Lucrările la modernizare a acestuia trebuie finalizate până în noiembrie 2021. Terenurile expropriate au suferit însă modificări: ”Datorită necesității finalizării lucrărilor pe drumul județean in noiembrie 2021, pentru respectarea condițiilor contractuale și a numeroaselor reclamații din partea proprietarilor de terenuri din zonă, s-a stabilit modificarea culoarului de expropriere prin diminuarea suprafețelor afectate de coridorul de expropriere și actualizarea raportului de evaluare a imobilelor proprietate privată care se suprapun pe coridorul de expropriere, conform grilei notarilor publici valabile
pentru anul 2021”, se arată în proiectul ce urmează a fi votat de consilierii județeni.

Valoarea totală a exproprierilor este de 523.830 lei, iar sumele sunt alocate de la bugetul local al Județului Sibiu.

Aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico economici pentru construcția unei case de tip familial pentru copiii din Centrul Orlat a fost retrasă de pe ordinea de zi a ședinței trecute, dar acum a fost reintrodusă. Ce presupune construcția acesteia și cine va beneficia de ea, CITIȚI AICI.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței CJ cinci cuprindeau ghidurile de finanțare ale proiectelor aflate pe Agende. Cei de la USR PLUS au anunțat că se abțin de la vot. ”Ne vom abține de la votul pentru punctele 5,7,8 și 9 pentru că nu am avut timp suficient pentru a parcurge toată documentația. Am fost anunțați cu o seară înainte de ședință, iar ghidurile au peste 250 de pagini. Nu a fost timp suficient să le citim, să le analizăm, astfel că nu putem da girul pe ceva ce nu am văzut”, a spus Adrian Echert, consilier județean din partea USR PLUS.

Punctele de la care cei de la USR PLUS s-au abținut sunt atribuite ghidurilor pentru finanțare a proiectelor de pe agendele de tineret, culturală, sportivă dar și despre finanțarea proiectelor sportive ale structurilor sportive de drept public.

Cei de la USR PLUS au votat însă ghidul de finanțate pentru proiectele educaționale. ”Agenda educațională este implementată în primul an, așa că a fost primul ghid pe care l-am parcurs și astfel aici am putut vota”, spune Adrian Echert.

Celelalte proiecte au fost votate cu ”pentru” de cei de la USR PLUS, inclusiv cel prin care se cerea aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru construirea unei case de tip familial pentru copiii din centrul de la Orlat sau cel prin care se aprobă angajarea unui avocat care să reprezinte Spitalul Județean în cauzele penale. CITEȘTE AICI DESPRE ACEST PROIECT 

 

 

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.