Lista actualizată cu prețurile pentru reparații la drumurile din județ

Bugetul Consiliului Județean îi privește și pe șelimbăreni. Din banii CJ se plătesc lucrările la drumurile județene care tranzitează comuna, așa că șelimbărenii trebuie să știe că prețurile au fost majorate cu 2,04%, iar consilierii județeni au probat mărirea de tarife în ședința extraordinară de joi, 1 aprilie.

Modificarea tarifelor este necesară pentru că s-a schimbat prețul emulsiei, după cum se arată în hotărâre, dar este justificată și de necesitatea asigurării
veniturilor Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu, care reprezintă 20% din totalul veniturilor din vânzarea de produse/ execuția de lucrări.

Astfel, toate prețurile au fost indexate cu 2,04%, ceea ce face ca o plombare cu emulsie bitum, cu un strat de 4 cm să coste 54,74 lei pentru un metru pătrat. O lombare cu beton asfaltic, cu decapare manuală costă 60,91 de lei, iar aceeași operațiune, dar cu decapare cu frezare este 60,23 lei.

Covoarele bituminoase sunt mult mai scumpe. Unul, în grosime de 4 centimetri, ajunge la suma de 3.988 de șlei pentru 100 metri pătrați, iar unul gros de 5 centimetri este 4.527 de lei.

Montatul pavajelor din piatră pe strat de nisip costă 128,59 de lei pentru un metru pătrat, iar desfacerea pavajelor este 18,29 lei pe metru pătrat.

Un metru de șanț curățat manual costă puțin peste 7 lei, iar săparea unui șanț costă 10,94 de lei.

Cosirea mecanizată a ierbii costă 23,87 de lei pe 100 de metri pătrați, iar cosirea manuală cu motocoasă costă 92,16 lei.

Lucrările pentru siguranța rutieră au și ele un tarif. Astfel, montarea stâlpilor pentru indicatoarele de circulație costă 326 de lei pentru o bucată, iar demontarea unuia 14,77 lei. Vopsirea și scrierea bornelor costă 84.93 de lei, iar montarea uneia ajunge la 524 de lei.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.