Sibiul a trecut pragul de 3 la mia de locuitori – Nu se introduc restricții deocamdată

Rata de infectare din municipiul Sibiu a crescut constant, astfel că miercuri, 10 martie, a ajuns la 3,05 la mia de locuitori. Noile restricții pot fi aplicate în 48 de ore, astfel că abia peste două zile autoritățile vor decide care dintre acestea vor fi introduse.

Cu această ocazie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma căreia s-a luat decizia de a aștepta și de a analiza atent situația epidemiologică, în vederea adoptării măsurilor necesare.

Citește și Incidența la Sibiu a sărit de 3 la mie – Intrăm în scenariul roșu

Având în vedere faptul că astăzi, rata de incidență la nivelul Municipiului Sibiu a depășit ușor pragul de 3/1000 de locuitori și ținând cont că măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, împreună cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu am hotărât ca în cele 48 de ore pe care le avem la dispoziție, să analizăm atent situația epidemiologică și să luăm măsurile care se impun, după caz, spre finalul acestui interval de timp. Am decis să procedăm astfel, în urma consultărilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Fiecare dintre noi suntem conștienți de greutățile sociale și economice pe care le generează pandemia și avem speranța că doar împreună, fiind solidari vom reuși să le depășim!” transmite Mircea-Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.