Situație critică la azilul de bătrâni din Șelimbăr – Directoarea centrului: „Vă rog să mă lăsaţi în pace!”

Miercuri, 30 septembrie a fost identificat un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Șelimbăr. Patruzeci de persoane au fost confirmate pozitiv în urma testării, iar alte peste o sută au fost testate. Sunt atât beneficiari ai centrului, cât și angajați.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de bătrâni din Șelimbăr. Peste o sută de persoane au fost testate pentru COVID-19, 40 fiind confirmate pozitiv. Dintre acestea, 9 sunt angajați, iar 31 beneficiari. În cadrul centrului au fost testate în total un număr de 115 persoane. Din rândul beneficiarilor confirmați pozitiv, două au pierdut lupta cu viața. Este vorba despre două persoane de sex feminin, în vârstă de 81 și, respectiv 90 de ani care aveau și comorbidități.

„Două persoane confirmate pozitiv în cadrul focarului de infecție de la centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice au decedat.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Sursele Ora de Sibiu spun că situația în cadrul azilului este destul de critică. Ținând cont că majoritatea pacienților infectați cu Sars CoV-2 sunt persoane în vârstă, cu diferite afecțiuni și nevoi speciale, lucrurile sunt destul de complicate. În cadrul instituției s-a realizat dezinfecția spațiilor în măsura posibilităților și se aerisește regulat.

Toate cele 40 de cazuri sunt izolate de comunitate, astfel că nu se impune măsura carantinării localității Șelimbăr. Pentru a putea aduna mai multe informații și a afla dacă există vreo presupunere despre cum a pătruns virusul în unitate, Ora de Sibiu a încercat să ia legătura cu directoarea unității pentru detalii, însă doamna s-a abținut din a da declarații. „Vă rog să mă lăsaţi în pace! M-ați auzit? Să mă lăsați în pace!”, a spus directoarea azilului.

De asemenea, epidemia de coronavirus a lovit puternic și reședințele de bătrâni din Spania.

 

 

Primește știrile in timp real

1 Comentariu
  1. […] După ce în data de 30 septembrie a fost identificat un nou focar de coronavirus la un azil de bătrâni din localitate, Șelimbărul a devenit una dintre localitățile cu cele mai multe cazuri active de coronavirus.  Peste o sută de persoane au fost testate pentru COVID-19, 40 fiind confirmate pozitiv. Sunt atât beneficiari ai centrului, cât și angajați. Situația este deplorabilă în cadrul azilului de bătrâni, iar câțiva pacienți au decedat. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.