Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și vicepremierul Raluca Turcan, în vizită la Veștem

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, împreună cu vicepremierul României, Raluca Turcan se vor afla sâmbătă, 22 august într-o vizită de lucru la Veștem, la invitația președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Dacă vizita doamnei vicepremier este una obișnuită în județul nostru, fiind activ implicată în proiecte care țin de la infrastructura pe sănătate, până la dezvoltarea comunităților locale, vizita domnului ministru reprezintă o oportunitate de a prezenta direct, ministerului de resort, care sunt nevoile producătorilor din zona noastră, dar și care sunt măsurile necesare pentru o creștere sustenabilă.

Vizita din județul Sibiu a domnului ministru și a doamnei vicepremier are o agendă complexă, și va începe cu o întâlnire alături de reprezentanții din instituții deconcentrate cu atribuții pe agricultură și dezvoltare rurală din județul Sibiu. Întâlnirea va avea loc la Instituția Prefectului, iar în cadrul întrevederii se vor purta discuții despre situația agriculturii în județ, principalele provocări, dar și ce soluții există pentru depășirea problemelor cu care se confruntă acest domeniu în prezent.

Vizita va continua la Târgul de țară din cadrul Muzeului ASTRA care reunește producători de alimente, artizani și meșteri populari din județul Sibiu, fiind urmată de o întâlnire cu crescătorii de ovine din județul nostru, dar și cu Asociația Telemeaua de Sibiu. Aici, vor fi dezbătute teme care țin de perspectivele de dezvoltare ale fermierilor, care sunt cele mai bune soluții pentru valorificarea lânii, care sunt oportunitățile de finanțare pentru crescătorii de ovine, dar și cum pot fi valorificate produsele lactate care provin din oierit.

Pentru a arăta și exemple de bună practică din județul nostru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de vicepremierul României și președinta Consiliului Județean Sibiu vor vizita ferma unui producător din Veștem. Doamna Pantiș Livia Aurora deține împreună cu familia o suprafață de teren arabil  de 2200 mp, acoperită cu solarii. În fermă sunt 5 solarii cultivate cu legume astfel: solarul nr 1. în suprafață de 450 mp este cultivat cu tomate, solarul nr. 2 în suprafață de 450 mp este cultivat cu tomate și fasole verde,  solarul nr. 3 în suprafață de 450 mp este varză și conopidă, solarul nr.4  în suprafață de 450 mp este cultivat cu  gogoșar, iar solarul nr. 5 este cultivat cu salată și ridichi. Serele sunt încălzite pe timp de iarnă, ferma fiind dotată cu sistem central de încălzire. Producția este valorificată în Piața volantă Transilvania precum și în unități comerciale de pe raza județului

Delegația va face o vizită și la Karpaten Meat , unde experiența producătorului de carne de vită de calitate din bovine Angus, se îmbină perfect cu pășunile nelucrate din județul Sibiu.

“Dezvoltarea sustenabilă și susținerea producătorilor din județul Sibiu este una dintre prioritățile pe care mizăm și am avut numeroase acțiuni care au contribuit la creșterea acestui sector. Suntem printre primele județe din țară care a introdus gastronomia în Strategia de dezvoltare, și care a definit termenul de <local> pentru impulsionarea consumului. De asemenea, am creat un compartiment de Dezvoltare durabilă cu scopul de a identifica, promova și susține producători din județ. Vizita dlui. ministru Adrian Oros, precum și a vicepremierului României dna. Raluca Turcan vine în sprijinul eforturilor susținute de a găsi soluții care să promoveze agricultura românească și dezvoltarea rurală, consumul produselor locale, dar și promovarea lanțurilor scurte de aprovizionare. Toate acestea fac parte din Pactul Verde European, strategie pe care îmi doresc să o aplicăm în județul nostru.” a declarat Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.