Iluminat public inteligent la Șelimbăr – Investiție de peste 560 mii lei

Primăria Șelimbăr accesează un program pentru iluminat public inteligent. Investiția depășește 560 mii de lei. 

„404 de aparate de iluminat de tip LED urmează să fie achiziționate de Primăria Șelimbăr, în urma accesării Programului privind sprijinirea eficientizării energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, derulat prin Administrația Fondului de Mediu”, se arată pe site-ul Primăriei.

La inițiativa primarului Marius Grecu, consilierii locali s-au întrunit miercuri, 12 august în ședință pentru a vota proiectul.

”În urma acestei investiții, conform datelor pe care le avem, se va realiza o economie de energie de minim 78%. În plus, se va implementa un sistem de telegestiune pentru toate aparatele de iluminat, care va asigura controlul si monitorizarea individuală a fiecărui aparat. Astfel, fiecare corp de iluminat va putea fi pornit și oprit sau să i se va putea regla intensitatea luminoasă atât în mod automat, cât și manual. De asemenea, sistemul de telegestiune, care va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat, de exemplu pe străzi sau anumite zone”, a declarat primarul Marius Grecu.

Specialiștii au propus înlocuirea aparatelor actuale de iluminat cu 104 bucăți de 26W, 216 de 31W și 84 de 46W.

Valoarea totală a proiectului este de 567.691,40 de lei, din care 452.818,80 de lei de la bugetul de stat, iar 114.872,60 de lei este contribuția bugetului local. Marius Grecu, primarul localității, a fost desemnat de consilieri să reprezinte autoritatea locală în relația cu finanțatorul programului – Autoritatea Fondului de Mediu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.