Bărbat din Cisnădie reținut pentru transferul unui milion de euro în contul personal prin înșelăciune

Un bărbat din Cisnădie a fost reținut miercuri de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni. Acesta a transferat 1.000.000 de euro din contul bancar al unei persoane, prin înșelăciune.

„În dimineața acestei zile, în urma activităților informativ-operative și de cercetare penală desfășurate de către specialiștii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Biroului Operațiuni Speciale Alba Iulia, au reușit identificarea și probarea activității infracționale a unui bărbat din Cisnădie, bănuit într-un dosar cu un prejudiciu de 1.000.000 euro”, anunță Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În fapt, în urma amplelor activități desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au stabilit că în perioada 06 – 25.11.2019, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Cisnădie, prin falsificarea actului de identitate al părții vătămate și prin deghizare ar fi indus în eroare angajații unei unități bancare, cu sucursală în municipiul Sibiu, reușind transferul, din conturile persoanei vătămate, a sumei de aproximativ 1.000.000 Euro într-un cont din afara țării.

De asemenea, acesta ar fi solicitat și obținut în aceeași perioadă carduri bancare atașate conturilor persoanei vătămate, carduri de pe care a retras în mod succesiv suma totală de 18.000 lei.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, persoana vătămată este un bărbat din Mărginimea Sibiului. Acesta strânsese banii în urma vânzării unor terenuri.

Având în vedere probele administrate până în prezent, s-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de mâine Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos (art. 250 alin. 1 și 2 din Codul Penal), acces ilegal la un sistem informatic (art. 360 alin. 1, 2 și 3 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 alin. 1 Cod penal) și fals privind identitatea (art. 327 alin. 1 și 2 Cod penal). Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările. În acțiunile desfășurate în această dimineață, polițiștii de la investigații criminale au beneficiat de suportul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.