Alămor – posibil al patrulea focar de pestă porcină din județul Sibiu

După ce trei focare de pestă porcină au fost confirmate în județul Sibiu la Colun, Șura Mică și Amnaș, este posibil ca un al patrulea să intre în listă. Este vorba despre Alămor, unde au fost găsiți morți doi porci. 

Joi, într-o gospodări din Alămor au fost găsiți morți doi dintre cei patru porci ai familiei. ”Oamenii au anunțat medicul veterinar care i-a chemat pe cei de la DSV. Animalele moarte au fost luate, iar de la ceilalți vii au luat probe de sânge. Până nu vin analizele, noi am luat măsuri minimale. Am sfătuit oamenii din sat să nu fie curioși să meargă la acea gospodărie, iar pe cei de acolo să nu iasă cu aceleași haine și încălțări pe care le-au folosit la animale”, spune Maria Greavu, primarul comunei Loamneș, de care aparține satul Alămor.

DSV- ul așteaptă rezultatul analizelor. ”S-au trimis analizele la Cluj și așteptăm rezultatul. Animalele au fost crescute în acea gospodărie, nu au fost cumpărate din altă parte”, a declarat Șerban Țichindelean, director DSVSA Sibiu.

Între timp, sătenii din Alămor se pregătesc să taie porcii cât încă mai sunt sănătoși. ”Și noi tăiem mâine, toată lumea taie. E nebunie acum, cu lăzi frigorifice, cu cele necesare. Păi avem porci de 500 de kilograme. Mai bine îi tăiem decât să se îmbolnăvească”, a spus o săteancă.

 

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.