Pesta porcină la Sibiu – încă un focar la zece kilometri de Șelimbăr

Porcul din Colun infectat cu pestă porcină a pus pe jar autoritățile sibiene. Animalul fusese cumpărat de la un bărbat din Șura Mică, care se pare că mai vânduse unul unei vecine. Din carnea cumpărată de ea s-au luat mostre care au fost trimise spre analiză. Este foarte posibil ca acesta să fie al doilea animal ce a purtat boala.

Prefectul județului Sibiu, Maria Minea, a declarat că s-au luat probe din carnea unui al doilea porc, posibil infestat, și se așteaptă rezultatele analizelor. ”Bărbatul din Șura Mică, întrebat dacă a mai vândut porci, a spus că nu. Ulterior, o femeie a venit la poliție și a declarat că a cumpărat carne de la respectivul. Așa că ne-a dat o bucată din acea carne și s-a trimis pentru analize la Cluj și București și se așteaptă răspunsurile”, a spus prefectul.

Autoritățile nu au reușit până acum să stabilească felul în care virusul pestei porcine a ajuns în gospodăria din Șura Mică. ”Bărbatul spune că avea acea scroafă de mai mult timp și nu fătase pentru prima oară. Zice că nu a intrat nimeni străin la el în curte și nici el nu a fost plecat în altă parte. S-a stabilit că dăduse de mâncare porcilor porumb de pe un câmp din apropiere. Este posibil să fi adus el de acolo, pe pantofi, sau porumbul să fi fost purtător. Dar asta ar însemna să se fi semnalat cazuri de porci mistreți morți, ceea ce nu este cazul. Așa că deocamdată nu este clar cum a ajuns pesta porcină acolo”, a declarat prefectul Maria Minea.

 

Primește știrile in timp real

1 Comentariu
  1. ioan spune

    Pesta porcina este doar o inventie pentru a mai elimina din putinii producatori romani de carne ramasi. Findca porcii din curtile crescatorilor sunt izolati, nu au contact decat cu omul ce il ingrijeste. Din păcate, interesele politice s-au amestecat în problema pestei porcine africane.Au trecut sărbătorile de iarnă ?– Se închid focarele de pestă porcină africană

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.