FOTO Loc de joacă distrus la Șelimbăr. Primăria nu mai acceptă actele de vandalism

În Șelimbăr sunt amenajate două locuri de joacă pentru copii. Ambele au fost făcute din bugetul Primăriei, și tot din acești bani, adică ai șelimbărenilor, sunt reparate stricăciunile. Și asta pentru că în mod constant un grup de adolescenți devastează spațiile pentru copii. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când mai multe deșeuri au fost incendiate chiar pe unul din topoganele parcului de pe strada Pieței. 

O dată cu focul care a cuprins deșeurile a fost cuprins și lemnul de pe podeaua topoganului. Mai mult, lucrurile arse s-au topit, iar acele bucăți de lemn trebuie acum înlocuite. Mai trist este faptul că acest gen de acțiuni au loc constant în locurile de joacă din Șelimbăr, iar cei responsabili sunt cunoscuți de polițiștii locali. ”În acest caz încă nu am depistat autorii, dar avem un cerc de suspecți. Este vorba despre un grup de adolescenți care distrug lucruri în parcuri, zonele pentru copii. Când vor fi identificați, cei care sunt vinovați vor fi sancționați conform hotărârii consiliului Local Șelimbăr privind buna gospodărire a comunei. În acest caz, pentru incendiere, amenda este între 500 și 1000 de lei”, spune Iulia Bulea, șef Serviciu Poliția Locală Șelimbăr.

După ce locurile de joacă sunt devastate, Primăria este cea care alocă fonduri pentru reparații. Primarul Marius Grecu spune că s-a ajuns prea departe cu aceste acte, iar de acum încolo nu vor mai fi tolerate. ”Nu mai tolerăm actele de huliganism. Vom transforma totul în plângeri penale, pentru că aceste distrugeri s-au mai întâmplat și nu se mai poate să tot alocăm fonduri pentru a repara ceva nu deteriorat, ci distrus cu bună intenție. Și după ce vom face plângerea penală, ne vom constitui în parte civilă pentru a recupera banii investiți în reparații”, spune Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.