Descinderile la RAR Sibiu- directorul reținut și doi angajați de la Înmatriculări audiați

Zeci de percheziții au avut loc miercuri la Sibiu, Vâlcea și Mureș. Procurorii și polițiștii au vizat felul în care s-au făcut o parte din înmatriculările autoturismelor în aceste județe. La Sibiu directorul RAR a fost reținut. 

La Sibiu, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, fac 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători MAI.

„În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență) și 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice)”, arăta DGA miercuri.

La finalul perchezițiilor, directorul RAR Sibiu, Ioan Cătălin Oțetea, a fost reținut.

Alți doi angajați ai Serviciului Înmatriculări din cadrul Prefecturii Sibiu au fost audiați până târziu în noapte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Alături de ai a dat declarații la Sibiu un polițist din Mureș.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.