Amenzi mari pentru hoții de lemne din județul Sibiu

Doi sibieni sunt buni de plată după ce au fost prinși în pădure, de polițiști, furând lemne. Au fost amendați cu 9.000 de lei.

„La data de 2 septembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat ample acțiuni pe raza localităților Orlat, Gura Râului și Poplaca, în cadrul Planului comun de acțiune “Scutul pădurii”, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos”, anunță Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au depistat în trafic 2 autoturisme care transportau material lemnos. În urma verificărilor efectuate fiind constatată o neconcordanță între cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire și cea transportată efectiv. În aceste condiții, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010. Totodată, materialul lemnos, respectiv 3,87 mc cherestea rășinoasă a fost confiscată.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.