Trecutul devine prezent la Festivalul Medieval din Sibiu – Blestemul Vrăjitoarei aruncat asupra orașului

Cea de a nouăsprezecea ediție a Festivalului Medieval ”Cetăți Transilvănene” de la Sibiu prezintă încercarea strămoșilor noștri din anul 1519, de a dezlega blestemul Despinei. Evenimentul are loc preț de trei zile, în Piața Mare.

Festivalul Medieval Sibiu – Blestemul Vrăjitoarei 2019 vă invită într-o lume de poveste și mister unde trecutul devine prezent, evul mediu devine realitate, iar spectacolele și concertele vor recrea atmosfera evului mediu.
Aventura începe vineri, 23 august de la ora 11:00 , iar timp de trei zile, până duminică, 25 august, Piața Mare din Sibiu se transformă într-o adevărată cetate gazdă a personajelor istorice.
O tânără din 1519 a fost acuzată de vrăjitorie și condamnată la ardere pe rug. Aceasta, pentru a scăpa de pedeapsă, a blestemat locuitorii și orașul Sibiu din anul 1519 de a călători într-o „lume plină de vrăjitori și magie” adică de a călători în anul 2019 pentru a vedea cum s-a schimbat orașul de-a lungul veacului. Ea încearcă astfel să scape de condamnare și să le schimbe concepția locuitorilor despre ce înseamnă arta vrăjitoriei. Ca orice blestem acesta poate fi dezlegat doar când „Cele două săbii, mânuite de cei mai vrednici cavaleri, se vor încrucișa în cel mai de preț loc al orașului” – Despina – tânăra vrăjitoare din 1519.

Nu ratați Parada Festivalului!
Vineri, în prima zi a blestemului, locuitorii Sibiului din 1519, aduși prin blestem de vrăjitoarea Despina în vremurile noastre vor străbate orașul pentru a vedea cum s-a dezvoltat Sibiul de-a lungul anilor. Începând cu orele 20:45 aceștia se vor aduna în parcul Cetății și vor mărșălui pe Bulevardul Coposu, Piața Unirii, Nicolae Bălcescu până în Piața Mare.

Ateliere, turniruri, spectacole pirotehnice și concerte de top
Pentru a rupe blestemul Despinei cei mai vrednici dintre cavaleri și domnițe vor putea participa zilnic la ateliere de creație. Aceștia vor învăța să mânuiască armele celor mai curajoși luptători, să picteze săbii și scuturi sau chiar să confecționeze coroane pentru regi și regine. Blestemul Despinei va aduce cu el „Cetatea micilor cavaleri” unde copiii vor învăța jocuri medievale sau se pot antrena pentru a ocupa postul de arcaș al orașului.
În tabăra medievală din Piața Mare vor poposi, paladini și cavaleri din diferite colțuri ale țării, aceștia își vor demonstra curajul și dibăcia prin spectacole stradale, demonstrații de lupte și multe alte surprize.
Blestemul se va rupe duminică, 25 august, la ora 22:30, cu spectacolul pirotehnic al trupei Crispus din Sibiu iar locuitorii orașului din 1519 se vor întoarce și vor continua dezvoltarea orașului.

Iarmaroc Medieval – cu produse și podoabe specifice și multe surprize
Cine ajunge în Piața Mare în cele trei zile de festival aflat sub ”Blestemul Despinei” are parte pe lângă un program stufos cu cavaleri, domnițe, ateliere de creație și spectacole specifice Festivalul Medieval ”Cetăți Transilvănene” și de un iarmaroc medieval. Aici cei mai iscusiți meșteșugari și negustori din toate breslele își vor prezenta podoabele și produsele specifice. Iarmarocul este deschis pe toată durata festivalului.

Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro și pe pagina de facebook /FestivalulMedievalCetatiTransilvaneSibiu. Festivalul este la a nouăsprezecea ediție și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Eveniment răcorit de Bergenbier. Partener de eveniment: Zacaria.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.