Ecograf de ultimă generație la secția de gastroenterologie de la Spitalul Județean din Sibiu

Pacienții internați în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie a SCJU Sibiu vor fi investigați de acum înainte cu ajutorul unui ecograf de ultimă generație. Acesta a costat 178.619 lei (TVA inclus) și a fost achiziționat prin licitație deschisă online.

Banii necesari achiziției au provenit dintr-o sponsorizare din partea Romgaz, reprezentând suma neutilizată din sponsorizarea acordată în anul anterior pentru care compania a fost de acord cu redistribuirea în vederea achiziționării altor echipamente.

Ecograful este unul foarte performant, având aplicații extinse: abdominale, de obstetrică-ginecologie, părți moi, musculo-scheletale, vasculare, urologice, cardiace precum și multiple metode de investigare ecografică: convexă, lineară, microconvexă și sectorială.

Ceea ce se remarcă în mod special este dotarea aparatului cu sistemul Vscan Extend. Acesta este un sistem general mobil de diagnosticare cu ultrasunete care permite vizualizarea structurilor și lichidelor anatomice. Faptul că poate fi purtat în buzunar de către medic este un mare avantaj în timpul monitorizării periodice și de rutină a pacienților precum și a evaluărilor de triaj. VscanExtend poate fi folosit și pentru ghidare în timpul procedurilor. Sistemul beneficiază de o configurație de conectivitate cu USB și Wi-Fi.

„Ne bucurăm că dotarea secției ține pasul cu progresele tehnologice din medicina modernă. Acest ecograf este conceput pentru a ajuta personalul medical să aplice abilitățile sale clinice și imagistice cu scopul de a oferi asistență medicală de înaltă calitate pacienților. Este un sistem foarte versatil și acoperă o gamă extinsă de examinări și ne va ajuta mult în activitatea zilnică. Mulțumim Romgaz pentru că a asigurat fondurile necesare acestei achiziții”, au declarat medicii din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie.

Ecograful este montat în cadrul secției, urmând ca în cursul acestei săptămâni să aibă loc o instruire a personalului astfel încât, de săptămâna viitoare, aparatul să fie disponibil pentru utilizare.
„Sumele de bani provenite din sponsorizări pentru a dota spitalul cu echipamente medicale performante reprezintă un sprijin foarte important și apreciem deschiderea Romgaz care continuă să fie un partener de nădejde pentru SCJU Sibiu”, a precizat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Secția Clinică Gastroenterologie dispune de un număr de 30 de paturi de paturi de spitalizare continuă și două paturi pentru spitalizare de zi. În primul semestru al anului au fost internați 576 de pacienți în regim de spitalizare continuă și 1371 în regim de spitalizare de zi.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.