Daniela Cîmpean anunță că va candida din nou pentru șefia Consiliului Județean

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și-a declarat intenția de a candida pentru un nou mandat. Cîmpean a spus că ar fi luat în considerare o nouă candidatură indiferent de felul în care s-ar fi ales președinții de consilii județene, asta în contextul în care Guvernul a stabilit luni că votul se va face uninominal, nu pe liste ca până acum. 

”La acest moment spun că voi candida. Aș fi luat în considerare posibilitatea de a candida indiferent de cum s-ar fi ales președintele Consiliului Județean. Sunt lucruri începute pe care îmi doresc să le duc la final. Cel mai important proiect și cel pentru care am venit la Consiliul Județean este cel al noului spital”, a declarat Daniela Cîmpean.

Declarația Danielei Cîmpean vine în contextul aprobării de către Guvern a unei noi modalități de alegere a președinților de consilii județene. Anul viitor aceștia nu vor mai fi aleși pe liste, din rândul consilierilor județeni, ci prin vot uninominal. Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a nominalizat-o pe Daniela Cîmpean ca fiind unul dintre actualii președinți de consilii județene care s-au exprimat pro vot uninominal, asta chiar dacă părerea ei este contrară de cea a partidului din care face parte.

”Am primit o întrebare de la Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România despre cum pledăm- pentru vot pe liste sau uninominal. Am răspuns că sunt pentru vot uninominal, pentru că astfel se poate asigura legitimitate și stabilitate. Întrebarea a venit înainte ca PNL să își exprime poziția la nivel național, aceea pentru vot pe liste. Dar, îmi asum răspunsul. Eu aș fi continuat și aș fi spus că sunt pentru alegerea în două tururi de scrutin, dar întrebarea nu se referea și la acest aspect. Astfel câștigătorul ar avea și mai multă susținere din partea alegătorilor”, a declarat Daniela Cîmpean.

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.