Regulament nou pentru buna gospodărire a Șelimbărului

Administrația locală propune un nou regulament pentru buna gospodărire, după ce la începutul anului un astfel de proiect a fost retras din ședința de Consiliu Local pentru a fi îmbunătățit.

„Am anunțat atunci intenția noastră, am prezentat-o șelimbărenilor și am constatat că propunerea trebuie îmbunătățită. Am făcut acest lucru, iar acum revenim cu un nou proiect”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Prin acest regulament se stabilesc contravențiile și amenzile de care sunt pasibili persoanele cu atitudine anti-socială.

„Consiliile județene și consiliile locale, precum și primarii răspund de organizarea, conducerea, coordonarea și controlul întregii activități de gospodărire și înfrumusețare a localităților, de păstrarea ordinii și curățeniei în orașele și comunele țării. (…) Organizarea, derularea și participarea la activitățile edilitar-gospodărești constituie obligații permanente ale consiliilor județene, a consiliilor locale și a primarilor, a autorităților și instituțiilor publice, a agenților economici cu sau fără personalitate juridică, precum și a cetățenilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului ce va sta pe masa consilierilor în ședința Consiliului Local Șelimbăr din 31 ianuarie 2019.

Regulamentul privind buna gospodărire a comunei Șelimbăr prevede obligații privind managementul deșeurilor, al curățeniei stradale și al spațiilor verzi, îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, păstrarea liniștii și ordinii publice.

În regulament se stabilesc clar contravențiile, dar și amenzile de care sunt pasibili cei care se abat de la reguli. Contravențiile se referă la felul în care arată clădirile, depozitarea materialelor de construcții, nerespectarea colectării selective a deșeurilor, la poluarea mediului, executarea de lucrări edilitare fără autorizație, degradarea spațiului verde și a locurilor de joacă, poluarea fonică, comerțul ambulant și multe altele.

Amenzile pornesc în funcție de gravitatea contravențiilor de la 400 la 3000 de lei.

Contravențiile și sancțiunile se constată și se aplică prin procese verbale de către agenții poliției locale, de către persoane împuternicite de primarul comunei Șelimbăr sau chiar de către primar.

În cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de consilierii locali, acesta va intra în vigoare în 30 de zile.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.