Obiectivul PNL în Parlamentul European: Să aducem nivelul de trai la nivelul mediei europene

Fonduri europene atrase 100%, investiții în educație, subvenții în agricultură crescute până la media UE sunt o parte din obiectivele asumate de PNL în Programul politic al partidului pentru alegerile europarlamentare. Acesta poartă titlul “Locul României este în Uniunea Europeană” și a fost lansat luni, 13 mai, la București.

”Obiectivul PNL în Parlamentul European, cumulat cu obiectivul de dezvoltare național, este să aducem nivelul de trai la nivelul mediei europene. PNL și-a asumat 3 direcții strategice:

  1. Fonduri europene atrase 100% pentru spitale și autostrăzi;
  2. Investiții în EDUCAȚIE: mai mulți bani pentru școlile profesionale, investiții masive în universități, cămine, cercetare și inovare;
  3. Subvenții în agricultură crescute până la media UE.

Românii apreciază valorile europene și vor să trăiască într-o țară europeană în care să se bucure de toate privilegiile UE. Acea țară trebuie să fie România și să se cheme ACASĂ!”, susține președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Rareș Bogdan: dezvoltarea României, gândită de PNL se bazează foarte mult pe comunitățile locale
Rareș Bogdan, numărul 1 pe lista de candidați a PNL pentru alegerile europarlamentare:
”Dacă veți studia acest program, veți vedea că dezvoltarea României, gândită de PNL se bazează foarte mult pe ceea ce înseamnă comunități locale. Vrem dezvoltarea României prin dezvoltări locale performante și aici atuurile sunt fără nicio discuție în favoarea PNL. Dacă privim dezvoltarea comunităților locale din zone conduse de președinți de consilii județene liberali sau comunități cu primari liberali, vom vedea diferențe covârșitoare față de celelalte zone. Aceste diferențe trebuie estompate. Acest lucru nu se poate decât prin importarea acelorași practici, acelorași determinări promovate de PNL și în zonele care astăzi sunt aproape abandonate„.

Adina Vălean:”România are toate resursele să devină un important producător european de energie”
Adina Vălean, președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European:
”Cred că România are toate resursele să devină un important producător european de energie. Și mai cred că un mediu sănătos înseamnă sănătate pentru oameni. Doar două dintre ideile pe care le-am expus în prezentarea mea. România votează noul Parlament European pe 26 mai. Vă aștept la vot!”
Daniel Buda: Este inadmisibil ca România să fie țara care exportă porumb și în același timp importă mălai din Ungaria
Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda: ”Am reușit o creștere a subvențiilor în agricultură în condițiile în care în alte state sau în alte sectoare au scăzut alocările bugetare. Am reușit acest lucru pentru că am adus tot timpul problemele și nevoile fermierilor din România pe mesele Comisiei Europene. Comisia a înțeles că România are nevoie de mai multe resurse financiare. (…) E inadmisibil ca astăzi, în România să fie o țară care să exporte cantități imense de grâu și în același timp să importe pâine congelată și paste făinoase. Este inadmisibil ca România să fie țara care să exporte porumb boabe și în același timp să importe mălai pentru mămăligă din Ungaria. E inadmisibil să exportăm animale în viu și să importăm, mai în glumă, mai în serios, mezeluri care poate mai conțin și carne. Iată de ce pentru noi, pentru PNL, e importantă dezvoltarea acestui sector de procesare a materiei prime din agricultură”.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.