FOTO – Mii de pomi plantați de primarul Marius Grecu alături de elevi de la Școala din Șelimbăr

Copiii de la școala din Șelimbăr au petrecut o zi de marți în natură. Și nu doar împreună cu profesorii, ci alături și de Marius Grecu, primarul comunei. În cadrul programului Școala Altfel cu toții au plantat stejari în pădurea de lângă Șelimbăr.

Primarul spune că prin această  acțiune și-a dorit să le arate copiilor cât de importantă este natura și reîmpădurirea. ”A fost ideea mea această acțiune, pentru că în pădurea de lângă Șelimbăr acum ceva ani s-au tăiat copacii pentru igienizare, așa că a rezultat o poieniță. Și m-am gândit că o acțiune de plantare alături de copii ar fi benefică de ambele părți. Așa și ei vor petrece o zi în aer liber și vor înțelege că este important să avem grijă de natură și să nu o distrugem”, spune Marius Grecu.


Cele două ”tabere„ au plantat 1800 de puieți de stejar, dar munca grea au dus-o copiii. ”Am crezut că vom avea nevoie de ajutorul celor de la ocolul silvic, dar cei mici m-au uimit. Absolut toți puieții au fost plantați de ei. Au fost foarte încântați, cu toții am petrecut câteva ore foarte frumos. La final le-am dat câte o medalie, și veneau fericiți să spună cât au plantat. Ba 49, ba 28….Au fost tare drăguți”, spune amuzat primarul Șelimbărului.

Marius Grecu și-a propus ca în fiecare an să organizeze o astfel de acțiune alături de copiii de la școala din Șelimbăr. Dar, după Paști urmează însă altceva. ”După sărbători mi-am propus ca alături de comunitatea din Șelimbăr să igienizăm albia râului Seviș. Este nevoie de asta iar șelimbărenii sper că mă vor ajuta în acest sens”, este invitația lansată de Marius Grecu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.