Se caută preoți pentru două parohii din județul Sibiu

Două parohii din județul Sibiu caută preoți parohi. Cei interesați își pot depune dosarele în perioada 12 – 22 februarie 2019.

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii. Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00,valabilitatea certificatului este de 2 ani.
Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparțin parohiile vacante.

După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor. P.C. Protopopi sunt îndrumați să verifice dosarele candidaţilor care vor cuprinde documentele specificate în anexa de mai jos. Cererile care nu cuprind aceste date sau nu au acte doveditoare ale acestora, nu vor fi luate în considerare.

În județul Sibiu, sunt disponibile locuri în Parohia Sibiu – Inferior VIII și Parohia Biertan.

Nr.crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1 Preot paroh Sibiu Sibiu-Inferior VIII Sibiu
2 Preot paroh Mediaș Biertan Biertan
3 Preot paroh Făgăraș Săvăstreni Săvăstreni
4 Preot paroh Făgăraș Calbor Calbor

Cei interesați pot afla mai multe despre actele necesare dosarului aici.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.