Seară de operă spectaculoasă la Biblioteca Astra din Sibiu

Al doilea concert din cadrul Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA a avut loc luni. rii,  Sala Festivă a Bibliotecii a devenit neîncăpătoare datorită muzicii de operă care, prin eleganță și rafinament, a reunit publicul sibian.

Au vibrat vocile frumoase ale tinerilor interpreți Sandra Eliza Bărănescu, Andreea Plopeanu și Alexandru Costea, alături de soprana Veronica Anușca și mezzo-soprana Daniela Chihaia Popa, acompaniați de Marta Tudor la pian. Ambianța neoclasică a Sălii Festive, proiectată în trecut în mod special pentru astfel de spectacole elegante, a găzduit concertul din care nu au lipsit arii celebre din opere, dar și lieduri, operetă și belcanto, interpreții strălucind în lumina discretă a reflectoarelor. Vocile lor au stârnit admirația publicului și nenumărate ropote de aplauze, ceea ce a făcut ca seara de operă de la Biblioteca Județeană ASTRA să devină una cu adevărat memorabilă.
Artiștii, bine pregătiți, au demonstrat că opera nu încetează să uimească prin vocea umană și infinitele-i posibilități de a fi modelată. Intensitatea cu care muzicienii au trăit muzica, complexitatea abordărilor muzicale, energia și plăcerea cu care aceștia au interpretat, și, în egală măsură, spiritul ludic de care au dat dovadă, toate acestea, au adus noblețe și strălucire recitalului de luni seară. Repertoriul a cuprins lucrări semnate de A. Vivaldi, P. Mezzetti, N.Bretan, T. Brediceanu, J. Strauss, E. Kalman, J. Offenbach, V.Bellini, Ch. Gounod, T. Grigoriu.
Și în cadrul celei de-a treia ediții a Stagiunii amintite, Biblioteca ASTRA pregătește o expoziție tematică inspirată de fiecare concert. Pentru completarea unei experiențe cât mai plăcute și interesante a eveniment, în cadrul expoziției propuse de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pentru evenimentul de luni s-au regăsit numeroase partituri, discuri de vinil, CD-uri, cărți al căror subiect a fost muzica și compozitorii prezentați în programul serii. De altfel, toate acestea și multe alte documente imprimate ori înregistrate sunt disponibile la Compartimentul ARTE, de unde pot fi împrumutate acasă.
Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri spumante oferite de Jidvei, parteneri ai evenimentului. Și de această dată, publicul a avut plăcuta ocazie de a socializa în preajma artiștilor. Spectatorii au fost cuceriți de vocile calde, dar puternice ale tinerilor interpreți, oferind deopotrivă cuvinte de laudă pentru organizarea evenimentelor din cadrul Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA:
„Este al treilea concert la care venim la Biblioteca ASTRA și ne bucurăm de fiecare dată. Cu siguranță inițiativa dumneavoastră de a promova tinerele talente muzicale își găsește aici menirea. Vă mulțumim că aduceți astfel de evenimente în Sibiu și oferiți publicului larg ocazia de a petrece clipe minunate în compania muzicii de calitate, de a evada din rutina zilnică”, sunt cuvintele unor spectatori încântați de recitalul de luni seară.

Următorul eveniment al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA va avea loc luni, 18 februarie 2019, de la ora 19:00, și va cuprinde un program de jazz cu influențe fusion în interpretarea The Gram Quartet.
Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa bjastra2@gmail.com

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.