FOTO Start la distracție pentru copii la Arena Platoș – Începe concursul Kids Race

Complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș propune tinerilor schiori și snowboarderi un nou concept de concurs, adresat exclusiv copiilor sub 14 ani. Kids Race are ca scop familiarizarea copiilor cu condițiile unui concurs profesionist și în același timp dorește să îi încurajeze și să îi motiveze în practicarea acestor sporturi.

Concursul e organizat în fun-park-ul Arena Platoș, unde cei mici sunt adesea spectatori la concursurile adresate adulților. De această dată a venit rândul lor să dea piept cu valurile și contrapantele pregătite pe traseu. Acesta a fost modificat considerabil față de concursurile de XCross, gradul de dificultate fiind unul mai mic, potrivit și pentru tinerii ceva mai puțin experimentați.

„E un traseu foarte creativ și, în același timp, sperăm că și foarte distractiv pentru cei mici, fie că sunt pe schiuri sau pe placă”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Concursul va fi desfășurat în 2 manșe, în care fiecare concurent va parcurge traseul individual. Ambele manșe sunt cronometrate iar suma timpilor va stabili timpul de concurs pentru fiecare participant. Copiii vor fi împărțiți în două secțiuni, ski și snowboard, fiecare cu categorii de vârstă, băieți și fete, sub 4 ani, între 4 și 6 ani, între 7 și 9 și între 10 și 13 ani. Concursul va avea loc în data de 9 februarie.

Programat să aibă loc în acest weekend la Arena Platoș, concursul Record de Ture în 12 ore a fost anulat, din cauza numărului prea mic de participanți.
Timp de o săptămână, complexul de la Păltiniș revine la programul de vârf de sezon. Astfel, luni, marți, joi, vineri și duminică pârtiile sunt deschise între orele 9 și 17 iar miercuri și sâmbătă între 9 și 21:30.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.