Decizii pentru pădurea Șelimbărului, în următoarea ședință de Consiliu Local

Consilierii locali din Șelimbăr trebuie să decidă la sfârșitul acestei săptămâni care va fi prețul de referință al unui metru cub de lemn pentru anul 2019. În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie se va stabili și prețul lemnelor pentru foc, și se vor lua decizii și în privința viitorului pădurii Voineasa din județul Vâlcea, retrocedată recent comunei, în urma unui proces anevoios.

RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA a propus consilierilor locali păstrarea prețului din 2018, adică 115 lei pe metru cub de lemn pe picior. ”Propunem ca prețul de referință pe picior al unui metru cub de lemn pentru anul 2019 să rămână 115 lei, acest preț de referință în propunem pentru toate speciile și sortimentele, iar conform metodologiei pe care ați aprobat-o în anul 2015, ținând cont de specie, sortiment și gradul de accesibilitate să se calculeze prețul de APV”, se arată într-o adresă înaintată consilierilor locali de Ocolul Silvic Valea Sadului.

Pentru 2019, pădurarii propun să se recolteze 9.000 de mc de lemn din pădurile comunei, din care 2500 mc să fie destinați vânzării directe și 6.500 mc pentru vânzarea prin licitație.

În ceea ce privește lemnul de foc, specialiștii Ocolului Silvic Valea Sadului au calculat că în perioada 2019 – 2022 se pot exploata 10.000 mc, și propun împărțirea acestei cantități în mod egal pe perioada celor 4 ani, astfel încât să rezulte o cotă anuală de 2500 mc de lemn de foc destinat vânzării directe către șelimbăreni.

Ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie va pune în discuție și componența comisiei care va lua în primire pădurea Voineasa, primită de comuna Șelimbăr în urma unei hotărâri judecătorești definitive la sfârșitul anului trecut. ”Se desemnează reprezentanții Consiliului Local Șelimbăr care vor participa la activitățile de predare-primire de la RNP – Romsilva, prin Direcția Silvică Vâlcea și Ocolul Silvic Voineasa, la RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA a terenului cu vegetație forestieră ce a făcut obiectul unor litigii civile și pentru care s-a dispus încetarea suspendării serviciului silvic, de pe raza comunei Voineasa, județul Vâlcea, proprietatea comunei Șelimbăr, în suprafață de 2266,4 ha, înscrisă în Titlu de Proprietate nr. 01 28.01.2002, în următoarea componență: Tămâian Ioan – Nicolae, Grecu Ioan – Mircea, Hașegan Nicolae, Boar Nistor – Costel și Botezatu Filip”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.