Regulament de bună gospodărire la Șelimbăr – Amenzile pot ajunge și la 3000 de lei

Administrația locală din comuna noastră a decis ca în urma sesizărilor cetățenilor, dar și din cauza situației din teren și a felului în care se dezvoltă localitatea, la inițiativa primarului Marius Grecu și a Consiliul Local Șelimbăr, să propună un set de norme pentru activitățile edilitar-gospodărești.

”Consiliile județene și consiliile locale, precum și primarii răspund de organizarea, conducerea, coordonarea și controlul întregii activități de gospodărire și înfrumusețare a localităților, de păstrarea ordinii și curățeniei în orașele și comunele țării. (…) Organizarea, derularea și participarea la activitățile edilitar-gospodărești constituie obligații permanente ale consiliilor județene, a consiliilor locale și a primarilor, a autorităților și instituțiilor publice, a agenților economici cu sau fără personalitate juridică, precum și a cetățenilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului ce va sta pe masa consilierilor în ședința Consiliului Local Șelimbăr din 31 ianuarie 2019.
Regulamentul privind buna gospodărire a comunei Șelimbăr prevede obligații privind managementul deșeurilor, al curățeniei stradale și al spațiilor verzi, îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, păstrarea liniștii și ordinii publice.
În regulament se stabilesc clar contravențiile, dar și amenzile de care sunt pasibili cei care se abat de la reguli. Contravențiile se referă la felul în care arată clădirile, depozitarea materialelor de construcții, nerespectarea colectării selective a deșeurilor, la poluarea mediului, executarea de lucrări edilitare fără autorizație, degradarea spațiului verde și a locurilor de joacă, poluarea fonică, comerțul ambulant și multe altele.
Amenzile pornesc în funcție de gravitatea contravențiilor de la 400, la 3000 de lei.
Contravențiile și sancțiunile se constată și se aplică prin procese verbale de către agenții poliției locale, de către persoane împuternicite de primarul comunei Șelimbăr sau chiar de către primar. ”Era nevoie de un regulament clar prin care să facem curățenie în comună. Am fost atenți la toate posibilele contravenții, la felul cum pot fi sancționate și la toate formele legale ce decurg de aici. Credem că dacă cetățeanul va știi exact ce e acceptabil pentru conviețuirea în societate și ce e în afara legii, totul e mult mai clar pentru toată lumea și vom avea în timp o comunitate în care va domni bunul simț”, a declarat primarul Marius Grecu.
În cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de consilierii locali, acesta va intra în vigoare în 30 de zile.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.