Concurs de săniuțe și ski între familii, la Arena Platoș

Familiile se întrec în acest weekend la Arena Platoș. Sâmbătă este ziua concursului de săniuțe iar duminica se vor coborî pârtiile pe schiuri sau snowboard-uri. 

Sâmbătă, 5 ianuarie, are loc cea de-a opta ediție a concursului de sănii. Pentru această ediție, în concurs au fost introduse și categorii pentru copii, iar traseul de sanie va fi adaptat și pentru cei mici prin scurtarea lungimii și eliminarea elementelor tehnice. Copiii și părinții cu copii vor lua startul în concurs individual, în ordinea înscrierii. Manșa va fi cronometrată iar concurenții care scot cel mai bun timp vor avansa în fazele finale. Concursul va avea patru categorii de vârstă. Copiii între 6 și 9 ani vor fi însoțiți pe sanie de părinți iar individual vor putea concura cei între 10 și 13 ani, între 14 și 17 ani și, desigur, toți cei peste 18 ani. Concurenții vor avea ocazia să parcurgă și o manșă de antrenament înainte de concursul propriu-zis. Înscrierea în concurs este gratuită pentru toți participanții și se poate face în dimineața concursului, 5 ianuarie, între orele 10 și 12:45 în apreski-ul resortului. Concurenții vor urca în vârful pârtiei cu telescaunul și vor lua startul individual, în ordinea înscrierii. Casca de protecție, omologată pentru ski sau snowboard, este obligatorie și sunt permise, de asemenea, protecțiile de burete pentru coate și genunchi. Concursul pentru cei mici va începe la ora 14 iar de la ora 15 vor avea loc manșele concursului pentru adulți. Ceremonia de premiere va avea loc în jurul orei 16 iar concurenții vor putea câștiga

Duminică, 6 ianuarie, rivalitatea dintre familiile de schiori din zonă își consumă un nou episod, nivelul competiției fiind din ce în ce mai ridicat, de la an la an. Cea de-a șasea ediție a acestui concurs începe la ora 11. Înscrierile se fac în apreski între orele 8 și 9:30 iar la ora 10 va avea loc ședința tehnică la linia de start. Concursul va fi, ca în fiecare an, unul de slalom, iar fiecare familie trebuie să fie reprezentată de trei membri, 2 adulți și un copil sau 2 copii și 1 adult iar cel puțin unul dintre membrii familiei trebuie să aibă sub 18 ani. Membrii echipelor vor lua startul succesiv, în ordinea vârstei, în două manșe de slalom uriaș cu fanion dublu. Înscrierea în concurs este gratuită. „Arena Platoș Păltiniș este un complex gândit special pentru familii. Am încercat să ne concentrăm anul acesta pe creșterea calității serviciilor, am investit în echipamente noi în centrul de închirieri, în modalitățile de petrecere a timpului atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Cursa dedicată familiilor este unul dintre cele mai atractive evenimente pentru noi și pentru prietenii noștri care vin sezon de sezon la Arena Platoș Păltiniș. Ne bucurăm nespus să vedem cum între aceste familii se dezvoltă de la an la an o „rivalitate” sportivă tot mai atractivă, copiii leagă prietenii, familiile la fel, e un concurs emblemă pentru Arena Platoș Păltiniș”, spune Ana Lutghart Tincu, managerul complexului. Festivitatea de premiere a concursului dedicat familiilor va avea loc în jurul orei 16.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.