Poliția avertizează – e timpul să lăsăm bicicletele acasă

În contextul răcirii vremii, odată cu apariția înghețului și din cauza imposibilei adaptări a vehiculelor fără motor la condițiile de iarnă, Biroul Poliției Rutiere atrage atenția că traficul bicicletelor va fi restricționat.

În acest sens, Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, actualizată, la art. 161 alin. (1) lit. m) stipulează că „Se interzice conducătorilor de biciclete să circule atunci când partea carosabilă a drumurilor este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă”.

Poliția Locală a Comunei Șelimbăr, prin agenții săi cu atribuții în circulația rutieră, va urmări respectarea de către bicicliști a normelor impuse de H.G. nr. 1391/2006, pentru prevenirea și evitarea producerii unor evenimente rutiere neplăcute.

Mersul pe bicicletă poate fi periculos în anotimpul rece, atât din punct de vedere al sănătății, cât mai ales al siguranței în trafic. De aceea, recomandările polițiștilor sunt de a lăsa bicicleta acasă în această perioadă, pentru a nu vă pune în pericol sau în afara legii.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.