FOTO – Probleme mari pe câteva străzi din Șelimbăr – Primarul vine cu explicații și soluții

Zeci de șelimbăreni care locuiesc pe trei străzi ale comunei sunt nemulțumiți de felul în care arată acestea. Oamenii spun că noriul este atât de mare încât de abia pot ieși din case. Copiii sunt cărați în spate, iar pentru mașini nu este chip să mai intre pe stradă. Primarul Șelimbărului spune că situația se va remedia în curând, de îndată ce vremea va permite.

Pe Nicolae Tonița, cel mai rău
Una dintre străzile mai mult decât impracticabile este Nicolae Tonița. Cei care locuiesc aici spun că în urmă cu două săptămâni firma care a fost angajată să asfalteze strada a săpat 80 de centimetri pentru a o pregăti pentru lucrări. De atunci însă nu s-a mai întâmplat nimic. ”De două săptămâni pe stradă este un noroi incredibil. Copiii ori îi cărăm în brațe, ori le punem pungi în picioare pe care și le dau jos în capătul străzii. Mașinile le parcăm toți vecinii pe Pictor Brana. Este inadmisibil așa ceva. Înțelegem că sunt ceva probleme, dar, măcar să pună ceva, cât o alee să putem circula omenește”, se plânge o localnică.

Primarul Marius Grecu spune că lucrările au încetat la cererea E-On Gaz. ”Când s-a săpat s-a constatat că rețeaua de gaz este trasă pe diagonală, peste cea de canalizare. E-ON ne-a oprit lucrările, iar acum noi trebuie să îndreptăm ce au făcut oamenii, pentru că rețeaua a fost trasă de ei. Trebuie mutată, la fel ca și canalizarea. Termenul de finalizare pentru stradă este în primăvară. Vremea nu a permis, dar de săptămâna viitoare vor începe lucrările, apoi va fi pusă piatră spartă până la asfaltare. Deja vineri s-a întins niște piatră pentru ca oamenii să se poată deplasa”, a declarat Marius Grecu

Noroi și pe Mureșanu și Petru Rareș
Aceeași situație plină de noroi este și pe străzile Andrei Mureșanu și Petru Rareș. Și aici șantierul este început, iar oamenii se plâng de faptul că intră în noroi până la genunchi. ”Sunt șantiere începute. Nu se poate șantier fără mizerie și noroi. Dar, pe Andrei Mureșanu, la fel, din cauza vremii nu s-a putut lucra, dar de luni se vor relua lucrările. Pe Petru Rareș se va pune stratul de binder. Dacă se va putea se va și asfalta o porțiune. Dacă nu, ambele străzi vor fi pregătite pentru iarnă cu un start de piatră spartă. Și aici termenul de finalizare este primăvara lui 2019”, a explicat primarul Marius Grecu.

Până atunci însă șelimbărenii care locuiesc pe aceste străzi trebuie să ”înoate” în noroi dar, deși nemulțumiți, sunt nevoiți să accepte faptul că pe străzile lor se lucrează și așa arată un șantier în lucru.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.