Campanie pentru ajutorarea ciobanului ale cărui saivane au ars complet la Bungard

Vinerea trecută din zona Bungard au ieșit flăcări și fum. A ars un saivan al unui cioban din zonă, iar flăcările i-au distrus munca de o viață. Din fericire însă animalele nu erau acolo în momentul izbucnirii incendiului, dar și așa pagubele sunt imense. Un tânăr din Șelimbăr a inițiat o campanie de ajutorare a celui care a rămas fără adăpost pentru animale,l dar mai important, fără munca de o viață.

A ars din temelii
Nicolae Iacob este ciobanul care vineri și-a pierdut agoniseala de-o viață. Încă nu se știe cum a pornit incendiul, dar cert este faptul că flăcările au distrus tot. ”Au ars saivanele, o mini șură, un adăpost pentru baloți, un tractor și alte utilaje. Cu ajutorul sătenilor s-au salvat cam 60- 70 de baloți de fân, dar aproximativ 2.000 au ars. Doar asta înseamnă o pagubă de aproximativ 100.000 de lei”, spune Bogdan Lascu, cel care își dorește să-l ajute pe ciobanul din Bungard.

CITEȘTE AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT VINERI LA BUNGARD

Publicată de Bogdan Lascu pe Vineri, 2 Noiembrie 2018

Pagubele sunt imense, dar poate cel mai bun lucru este faptul că cele 400 de oi și 32 de vaci nu se aflau acolo în momentul în care a izbucnit incendiul. ”Animalele erau pe câmp, așa că acestea sunt în siguranță. Acum problema este că Nicoale nu mai are unde să le țină și nici ce să le dea de mâncare. Aici m-am gândit că l-ar putea ajuta comunitatea”, spune Bogdan.

Așa că Bogdan Lascu a pornit o campanie. A vorbit cu consilierii locali din Șelimbăr și cu oricine l-ar putea ajuta. ”O parte dintre consilieri și-au donat indemnizația, un gest frumos. Am vorbit la Ocolul Silvic pentru a-i dona lui Nicolae 8 metri cubi de lemn pentru a reconstrui ce se poate. De la Caransebeș am reușit să obțin 100 de baloți de fân pentru hrana animalelor. Oamenii s-au mobilizat și pentru asta le mulțumesc”, spune Bogdan Lascu.

Inițiativa lui Bogdan trebuie continuată, pentru că Nicolae Iacob mai are mult până să reconstruiască tot ce a ars. Și timpul nu ține cu el, pentru că frigul se anunță. ”Cineva din sat îi ține vacile până la primăvară. Oile le ține pe câmp, dar va trebui să reconstruiască saivanele. De asta îi rog pe toți cei care pot ajuta cu fân, bani sau lemn, să o facă. Mă pot contacta pe mine pe pagina de Facebook( click AICI) sau la numărul de telefon 0741.640319”, spune Bogdan Lascu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.