Anul Centenar al Marii Uniri, serbat la Șelimbăr

Duminică, 28 octombrie, Parohia Ortodoxă Română „Șelimbăr I”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Primăria Comunei Șelimbăr, Ansamblul Folcloric Profesionist „Ardealul” și Casa de Cultură a Studenților din Sibiu organizează spectacolul de cântece patriotice și dansuri populare intitulat „Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri!”.

În cadrul programului va avea loc prezentarea Bătăliei de la Șelimbăr din data de 28 Octombrie 1599, susținerea unui concert de cântece patriotice de către corul de copii al clasei a III-a (Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr), cât și un spectacol de dansuri populare românești, prezentat de Ansamblul Folcloric Profesionist „Ardealul”. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural al Primăriei Șelimbăr, începând de la ora 18, cu intrare liberă. Organizatorul evenimentului, pr. Ovidiu Polexă, subliniază importanța cunoașterii istoriei și a aducerii-aminte de înaintașii care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român. Implicarea întregii comunități în conștientizarea și recunoștința față de faptele eroice ale strămoșilor face ca moștenirea lăsată de ei să fie cinstită cum se cuvine și predată generațiilor viitoare, mai ales acum, în anul Centenarului Marii Uniri.

Bătălia de la Șelimbăr și Unirea de către Mihai Viteazul a celor trei provincii românești au reprezentat un pas premergător al unui îndelungat proces de realizare a unității românești, încununat de Unirea de la 1918 a tuturor teritoriilor în cadrul statului național unitar român.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.