Mașină abandonată, ridicată de pe domeniul public de Poliția Locală

În Șelimbăr situația locurilor de parcare e departe de a fi satisfăcătoare. Cu toate acestea, unii dintre concetățeni își permit să „uite” cu săptămânile mașina parcată pe domeniul public sau pe parcele private. Semnalam în luna august cazul unui autovehicul abandonat în Șelimbăr, pentru care Poliția Locală efectua demersuri de identificare a proprietarului sau deținătorului legal. Din păcate, cercetările au rămas fără rezultat, astfel încât s-a trecut la ridicarea mașinii de pe domeniul public, vineri 12 octombrie 2018. Autovehiculul marca CITROEN de culoare ALBASTRU cu numărul de înmatriculare AKD-958, depistat în Șelimbăr, str. Mihai Viteazu, nr. 24 a fost încărcat pe o platformă mobilă și transportat la un spațiu de depozitare al Primăriei comunei Șelimbăr.

Conform legii, dacă mașina „fără stăpân” nu este revendicată în termen de 15 zile, aceasta intră în proprietatea Primăriei, care urmează să decidă modalitățile de valorificare a bunului. Dacă dorește să își recupereze mașina, proprietarul sau deținătorul legal este așteptat la sediul Poliției Locale Șelimbăr, în următoarele 15 zile, unde i se va întocmi un proces verbal de constatare, va trebui să achite o amendă contravențională și costul ridicării autovehiculului de pe domeniul public. Cazul semnalat nu se încadrează la parcare neregulamentară, ci la abandonarea de bunuri pe domeniul public. În egală măsură, acțiunea de ieri constituie un
avertisment din partea Poliției Locale pentru șelimbărenii care au abandonat bunuri similare pe teritoriul comunei.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.