VIDEO AMATOR – Muncitori surprinși în Șelimbăr că ard materiale de construcții.

 

Strada Ion Creanga din Șelimbăr, zonă cu vizibilitate și trafic ridicat s-a transformat azi-noapte intr-un loc de ars resturi de materiale de construcții. Muncitorii care s-au abătut de la legea care interzice acest lucru, au fost surprinși de locuitorii din zonă.

Deși se presupune că trăim într-o societate civilizată, se mai întâmplă ca în secolul 21 să existe câteva persoane care nu țin cont de consecințele acțiunilor lor sau de felul în care acestea i-ar putea afecta pe cei din jur. Așa se face că cititorii Ora de Șelimbăr ne-au transmis înregistrări cu muncitori care, marți seara, târziu, au decis să se debaraseze de resturi ale unor materialelor de construcție prin incinerare.

Pe lângă faptul că oricând se poate întâmpla un incident nedorit, poluarea aerului este și ea o consecință deranjantă. Astfel, fumul poate fi extrem de supărător pentru trecători sau pentru vecinii celor care scapă de resturile materialelor de construcție în acest fel. Însă ceea ce mulți trec cu vederea este faptul că există sancțiuni corespunzătoare acestor cazuri.

Astfel, ei pot fi amendați cu sume între 1000 și 2500 de lei. Potrivit articolului 1 din Hotărârea de Guvern nr. 537 din 6 iunie 2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, articolul 3, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Așadar, cei care obișnuiesc să scape de resturile de la diverse materiale de construcții în acest fel, trebuie să se gândească de două ori înainte, dacă nu cumva vor să fie buni de plată. Și ar fi indicat să se gândească și la sănătatea lor și a celor din jur, care fără niciun dubiu este pusă în pericol.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.