S-a deschis primul teren de Padel din Sibiu. Un sport recreativ, pentru toate vârstele

Primul teren de Padel din județul Sibiu s-a deschis în această primăvară la Șelimbăr, pe strada Seviș Nr. 45. Padelul poate reprezenta un mod inedit de a te distra cu prietenii și familia.

Padelul este un sport care se bucură în ultima vreme de popularitate și care a câștigat teren  în lumea sportului. Datorită ușurinței cu care se practică, fără a fi nevoie de o condiție fizică specială, este perfect pentru a petrece timpul cu familia sau prietenii. În județul Sibiu s-a amenajat nu demult primul teren de Padel dedicat atât copiilor, cât și adulților.

Padelul, un sport recreativ

Cel mai nou și singurul teren de Padel se afla în comuna Șelimbăr, situat lângă terenurile de tenis de pe strada Seviș, Nr. 45, în apropiere de DN1. Terenul de Padel modern și bine întreținut este disponibil pentru închiriere. Pe lângă cei curioși care vor să învețe un sport nou, distractiv și ușor de înțeles, cei care sunt deja familiarizați cu jocul de Padel sunt așteptați să se înscrie la competițiile și turneele pentru toate nivelurile de jucători, care vor fi organizate în viitor.

„Viziunea noastră este de a promova Padelul nu doar ca pe o afacere, ci ca pe un mijloc de îmbogățire a ofertei sportive locale, accesibil tuturor, în special elevilor și studenților cu bugete limitate pentru activități extracurriculare. Prin urmare, oferim cel mai mic preț din România și, posibil, din Europa pentru acest sport, întrucât credem că accesibilitatea prețului va încuraja mai mulți oameni să încerce Padelul”, spune Dragoș Șandru, administratorul terenului de Padel.

Desigur, pentru a învăța mișcările de bază sau pentru ca jucătorii să se perfecționa, terenul de Padel din Șelimbăr asigură antrenori profesioniști care îi vor  ajuta să își îmbunătățească abilitățile. Padelul se joacă tot timpul în patru persoane, iar terenul din Șelimbăr poate fi închiriat cu 80 de lei pe oră, acest lucru însemnând 20 de lei de persoană pentru a te distra cu prietenii și pentru a face sport în același timp. Mai mult, terenul de Padel dispune și de nocturnă.

De unde a pornit inițiativa

„Ideea de a deschide primul teren de Padel din Sibiu a luat naștere în timpul studiilor mele de informatică în Olanda, la Universitatea din Groningen. Acolo, am descoperit Padelul, un sport asemănător tenisului, dar aparent mai simplu de învățat. Experiența mea anterioară în tenis m-a determinat să încerc acest sport în ascensiune în popularitate în societățile vestice. Am fost captivat de dinamica și accesibilitatea sa, ceea ce m-a făcut să constat absența unei astfel de facilități în Sibiu. Având deja patru terenuri de tenis în Șelimbar, am decis să extindem oferta incluzând și Padelul, dorind să ofer oportunitatea concetățenilor de a practica acest sport”, spune Dragoș Șandru, administratorul terenului de Padel.

Rezervările se pot face online

Pentru a rezerva un teren, vizitatorii sunt încurajați să acceseze site-ul padelsibiu.ro, unde pot programa jocurile. La terenul de Padel din Șelimbăr echipamentul necesar, rachete și mingi, gratuit, se găsesc direct la Clubul Sportiv Șelimbăr. De asemenea, sibienii și nu numai sunt îndemnați să se alăture comunităților noastre de Facebook  și WhatsApp pentru a se conecta cu alți entuziaști ai Padelului.

Pe viitor, va fi construită o comunitate puternică de Padel în Sibiu, unde se vor organiza turnee, cursuri pentru începători și evenimente interactive, cu scopul de a arăta frumusețea și valoarea adăugată a acestui sport pentru orașul Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.