S-a stabilit calendarul pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Prima etapă în luna mai

Calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia, a anunțat miercuri ministrul Educației, Ligia Deca.

„Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală. De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor”, a transmis miercuri ministrul Eduicației, scrie Mediafax.

Conform documentului, în perioada 11 aprilie-14 mai este programată depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

Între 14 și 17 mai va avea loc procesarea cererilor și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

Între 20 și 27 mai va avea loc procesarea cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție pe locurile rămase libere. În 28 mai vor fi anunțate rezultatele.

În 29 mai va avea loc afișarea candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere. În 30 mai are loc comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile după prima etapă de înscriere.

A doua etapă de înscriere începe în 31 mai și se încheie în 21 iunie, când vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.