Înaltpreasfințitul Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie și a tâlcuit Pilda celor poftiți la cină la Șelimbăr

În Duminica a cincea din Postul Nașterii Domnului, credincioșii din Șelimbăr au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” din parohia Șelimbăr II, județul Sibiu, și a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit Pilda celor poftiți la cină.

În cuvântul său, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat că Pilda celor poftiți la cină reprezintă istoria mântuirii. Stăpânul care a făcut cina este Dumnezeu, iar slujitorul său este Fiul Său, Iisus Hristos. Cei trei invitați care au refuzat să vină la cină reprezintă pe cei care nu au răspuns la chemarea lui Dumnezeu la mântuire.

Primul invitat, care a renunțat pentru că și-a cumpărat un pământ, reprezintă pe cei care sunt atașați de bunurile pământești și nu sunt dispuși să le sacrifice pentru a-L urma pe Hristos. Al doilea invitat, care a renunțat pentru că și-a cumpărat cinci perechi de boi, reprezintă pe cei care sunt atașați de plăcerile lumești și nu sunt dispuși să se elibereze de ele pentru a-L urma pe Hristos. Al treilea invitat, care a renunțat pentru că s-a căsătorit, reprezintă pe cei care sunt atașați de familie și de relațiile lumești și nu sunt dispuși să renunțe la ele pentru a-L urma pe Hristos.

IPS Mitropolit Laurențiu a îndemnat pe credincioși să nu se lase înșelați de bogățiile și plăcerile lumești, ci să-L urmeze pe Hristos cu toată inima.

La finalul slujbei, părintele paroh Emil-Radu Mocioiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu pentru vizită și pentru cuvântul de învățătură. Ierarhul a fost oferit o bederniță și un buchet de flori în semn de prețuire.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.