Vremea se răcește brusc. Vom avea minime de până la minus 12 grade în județul Sibiu

Vremea se răcește brusc în România, iar meteorologii se așteaptă la minime de minus 11-12 grade în următoarele zile.

„Spre deosebire de alte ierni, aceste pătrunderi ale maselor de aer mai rece, care se suprarăcește în zona Siberiei, ajung și în zona Europei”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă la Digi24. „Este scenariul după care se vor desfășura lucrurile în următoarele 4 săptămâni, în sensul de alternanță între pătrunderile maselor de aer mai calde dinspre sud, mai umede”.

Zona Mării Mediterane este foarte activă, iar sistemele noroase generatoare de precipitații se pot foarte ușor înscrie pe traiectorii care să afecteze țara noastră. „Sursa de aer rece reprezintă cel de-al doilea ingredient pentru rețeta completă a ceea ce înseamnă un episod de viscol la noi în țară”, a spus Băncilă. „O zonă a Mediteranei foarte activă, sisteme noroase bogate în umezeală, care atunci când intră în contact fie cu un aer rece preexistent, fie să aibă loc pătrunderea de aer mai rece, să ducă fie la transformarea clasică a ploilor în lapoviță și ninsoare, fie situația care se va întâmpla la noapte, în care acest aer rece să determine temperaturi destul de scăzute, care să coboare în partea de est a Transilvaniei spre minus 10-11 grade”.

Influența acestui ciclon mediteranean care va aduce precipitații va rămâne de interes până spre sfârșitul săptămânii.

La începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile maxime vor ajunge 12, 13, poate chiar 15 grade la mijlocul zilei, cu temperaturi preponderent pozitive în cursul nopții.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.