Restaurantul ”El Gringo” închis și amendat cu 18.000 de lei. Mizerie de nedescris și nereguli crase găsite de de inspectorii OPC (foto)

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov a închis temporar un restaurant din Șelimbăr, Sibiu, după ce a constatat o serie de nereguli grave.

În urma unei acțiuni de control desfășurate în data de 3 octombrie 2023, inspectorii CRPC au constatat că restaurantul „EL GRIGO” funcționa într-un spațiu inadecvat, cu igrasie pe pereți și tavan, gresie spartă și ustensile neprofesionale.

De asemenea, în spațiul frigorific al unității au fost găsite produse cu modificarea stării termice, iar preparatele culinare finite calde erau depozitate la frigider, în loc să fie păstrate la o temperatură de minim 60 de grade Celsius.

În urma neregulilor constatate, restaurantul a fost amendat cu 18.000 de lei și i s-a dispus oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor. De asemenea, au fost retrase din circuitul consumului uman produse alimentare în valoare de 1.490 de lei.

Această acțiune a CRPC este un avertisment pentru toți operatorii economici din domeniul alimentației publice, care trebuie să respecte normele de igienă pentru a proteja sănătatea consumatorilor.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.