Peste 9.500 de permise auto urmează să fie schimbate în județul Sibiu – Ce trebuie să știm

Până la sfârșitul lunii februarie 2023, la nivelul județului Sibiu urmează să fie schimbate aproape 10.000 de permise de conducere. Prefectura Sibiu vine cu o serie de măsuri pentru a evita aglomerația și eventuale neplăcere.

Conform Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, în lunile noiembrie 2022-februarie 2023 se estimează că un număr de 9.663 permise urmează să fie reînnoite:

  •  noiembrie 2022: 894
  • decembrie 2022: 1024
  • ianuarie 2023: 6641
  • februarie 2023: 1104.

Rugăm cetățenii vizați să efectueze demersurile de preschimbare în perioada imediat următoare, pentru a evita supraaglomerarea instituției abilitate, ce ar putea genera întârzieri și eventuale neplăceri. Precizăm că persoanele ale căror permise de conducere urmează să expire se pot programa anterior datei respective, nefiind stabilit un termen pentru depunerea documentelor.

De asemenea, pentru a eficientiza procedurile, Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu a suplimentat numărul de locuri, în baza unei programări on-line.
Persoanele vizate se pot programa pe site-ul www.drpciv.ro și pot achita contravaloarea permisului de conducere în valoare de 89 lei prin transfer bancar sau prin intermediul platformei www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – plăți– contravaloare permis conducere.

Programul de funcționare al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului-Județul Sibiu poate fi consultat aici: https://bit.ly/3VC0ehJ.
Documentele necesare pentru preschimbarea permisului de conducere românesc sunt:

  •  Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz);
  • Actul de identitate al solicitantului, original;
  •  Dovada de plată a contravalorii permisului de conducere – 89 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).
  • Permisul de conducere în original;
  •  Documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (fișa medicală).

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.