Cinci sibieni absenți la proba de limbă maternă la Evaluarea Națională din județul Sibiu

Miercuri, 06.04.2022, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale din județul Sibiu, a fost susținută simularea probei de limba și literatura maternă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Din cei 397 elevi care puteau susține această simulare (382 elevi la limba și literatura germană și 15 elevi la limba și literatura maghiară) au fost prezenți 392 elevi (98,74%), iar 5 elevi (1,26%) au absentat (toți la limba și literatura germană).

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Rezultatele elevilor la simularea examenului de Evaluare Națională 2022 se vor afișa în data de 14 aprilie 2022.

În conformitate cu O.M.E. nr. 3.054 din 21.01.2022, rezultatele obținute de elevi la  simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ”sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.